Facebook, İntihara Meyilli Kullanıcılara Yardım Edecek! - Haberler - indir.com

Facebook, İntihara Meyilli Kullanıcılara Yardım Edecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Geçtiğimiz günlerde Hesap Varisi özelliğini duyuran Facebook, bu defa intihara meyilli kullanıcılar için önlem alıyor. Platforma gelecek yeni özellik sayesinde bunalımda olan ve intihara meyilli kullanıcılar, intihar etme düşüncesinden vazgeçirilecek.

Facebook 2011 yılında intihara meyilli kullanıcıların yaptıkları paylaşımları ihbar edebildiğimiz 'İntihar Niyeti Taşıyan İçeriği Bildirme' sayfasını yayına almıştı. Bu girişimin yeterli olmadığını düşünen sosyal ağ, şimdi de intihara meyilli kullanıcıları bu düşüncesinden vazgeçirmeyi amaçlayan yeni bir özelliği hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu hafta sonunda kullanıma açılacak olan yeni özellik sayesinde kendine zarar vereceğini anladığımız arkadaşlarımızın 'intihar etme düşüncesi'ni içeren paylaşımlarını işaretleyebileceğiz.

Bu işaretleme sayesinde Facebook'un profesyonel yardım ekibi harekete geçecek. İşaretlediğimiz arkadaşımızla iletişim kuracak olan ekip, kişiyi sakinleştirme ve hayata tutunmasını sağlamak için çeşitli seçenekler sunacak.

İntihara meyilli kullanıcılara yardım etmeyi amaçlayan özellik ilk olarak ABD'de hayata geçirilecek. İlerleyen dönemlerde ise kademeli olarak tüm dünyada aktif edilecek.





PAYLAŞ