Facebook, Hesap Varisi Özelliğini Duyurdu! - Haberler - indir.com

Facebook, Hesap Varisi Özelliğini Duyurdu!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

'Öldükten sonra Facebook hesabımıza ne olacak?' tüm dünyadaki internet kullanıcılarının en çok merak ettikleri bu soruya Facebook, nihayet bir çözüm buldu ve Türkçe'ye çevirdiğimizde Hesap Varisi diyebileceğimiz Legacy Contact özelliğini duyurdu.

Sosyal medya devinin yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığı yeni Legacy Contact hizmeti sayesinde istediğiniz Facebook arkadaşınıza, siz öldükten sonra hesabınıza erişebilmesi için yetki verebileceksiniz. Bundan sonraki süreçte ise arkadaşınız ölmeniz durumunda profil sayfanızı anılarla dolu bir sayfaya dönüştürecek yani anıtlaştırılmış bir sayfa haline getirecek.

Arkadaşınızın bunu yapılabilmesi için Anıtlaştırma Talebi sayfasından Facebook'a sizin öldüğünüze dair bilgi vermesi gerekiyor. Sonrasında da Facebook bu hesabı bir anı sayfasına dönüştürecek.

Hesap varisi olarak tayin ettiğiniz arkadaşınız ise aşağıdaki işlemleri yapma yetkisine sahip olacak.

1- Anı sayfasının üst bölümünde görülecek şekilde içerik paylaşımında bulunabilecek, (örneğin; bir anma törenini duyurabilir ya da özel mesaj paylaşabilir)
2- Çevrenizdeki ya da aile bireylerinden gelen arkadaşlık isteklerine cevap verebilecek,
3- Profil fotoğrafı ile kapak fotoğrafını güncelleyebilecek.

Dilerseniz, hesap varisi tayin ettiğiniz kişinin size ait gönderilerinizi, profil bilgilerinizi ve fotoğrafınızı Facebook arşivi olarak indirmesine de karar verebilirsiniz. Bunun yanında hesabınızı miras olarak bıraktığınız kişi, artık sizin profilinize doğrudan giriş yapamayacağı için özel mesajlarınıza da ulaşamayacak.

Eğer öldükten sonra Facebook hesabınız için birisini varis olarak tayin etmek istemiyorsanız; hesabınızın tamamen silinmesi için Facebook'a talepte bulunabiliyorsunuz.

Peki; Legacy Contact (Hesap Varisi) nasıl seçilir? 

Bunun için öncelikle Facebook'ta Ayarlar (Settings) sayfasını açın. Bu sayfa üzerinden Güvenlik (Security) ayarlarını seçin ve en altta göreceğiniz Hesap Varisi (Legacy Contact) sekmesine tıklayın.

Facebook Legacy Contact

Açılan sayfa üzerinden arkadaşınızı seçtikten sonra, o kişiye 'hesap varisi tayin ettiğinizi' bildiren bir mesaj gönderin. Sonrasında kişinin Facebook arşivinizi indirme yetkisine sahip olup olmayacağının ayarlarını yapın.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Facebook, söz konusu sayfayı normal profil sayfalarından farklı bir tasarıma dönüştürecek ve Legacy Contact (Hesap Varisi) olarak ayarladığınız kişinin yaptığı değişikliklere göre sayfayı sürekli olarak güncelleyecek. Ayrıca Facebook, kişi isminin üzerine 'Remembering' yani 'anısına' anlamına gelen bir ibare ekleyecek.

Facebook Legacy Contact profil sayfası

Sadece tek bir hesap varisinin tayin edilebildiği Legacy Contact özelliği şimdilik sadece ABD'de aktif edilmiş durumda. İlerleyen günlerde ise her ülkenin gelenekleri çerçevesinde tüm dünyanın kullanımına sunulacak.





PAYLAŞ