YouTube Siber Zorbalığa Savaş Açtı - Haberler - indir.com

YouTube Siber Zorbalığa Savaş Açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-10 13:34:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda artan siber zorbalık için bir çok platform savaş verirken bu savaşın arasına Youtube'da katılarak siber zorbalığa savaş açtı.

Geçtiğimiz aylarda TikTok siber zorbalığa karşı yorum filtreleme özelliği getirmişti, büyük dikkat çeken bu özelliğin ardından Google'ın sahipliğinde olan video paylaşım platformu Youtube, nefret ve şiddet içeriği bulunduran paylaşımları filtreleme kararını verdi.

YouTube'a yüz filtreleri geldi!YouTube'a yüz filtreleri geldi!

Pazarlama uzmanlığının iletişim tasarım uzmanı tarafından verilen bilgilere göre, YouTube ırkçılık ve ayrımcılığı teşvik eden ve yücelten videolara yasak getirdi. YouTube tarafından daha önce bir çok içeriğin reklam almasına getirdiği kısıtlamayı hatırlatan uzman, soykırımı övmenin de gizlemenin de platform tarafından yasaklandığı belirtildi. 

YouTube Ayrımcılık ve Siber Zorbalığa Savaş Açtı!

Yahudi Soykırımı gibi belgelenen şiddet olaylarının varlığını kabullenmeyen videolar da YouTube tarafından engellenecek. Yaş, cinsiyet, ırk, kast, din , cinsel yönelim gibi niteliklerdeki ayrımcılık, farklılık veya dışlamayı haklı gösteren; bir kişi hakkında veya grubun üstün olduğu iddia edilen videolar da yasaklanarak nefret ve şiddete karşı eylemleri de politikasına ekleyerek siber zorbalığa karşı ilk savaşında adımlarında ilerliyor.

Gelişen kararlar ve güncellemeler sonunda nefret ve şiddet içeren videoları paylaşan kişilerin yaptığı paylaşımlar filtreden geçerek zorunlu düzenlemeler içerecek, bu da hamlenin devamı niteliğinde.


İlgili uygulamalar
Netflix'in dişli rakibi YouTube TV’ye zam geldi!Netflix'in dişli rakibi YouTube TV’ye zam geldi!
YouTube Netflix Gibi Etkileşimli İçerikler Üretmeyi PlanlıyorYouTube Netflix Gibi Etkileşimli İçerikler Üretmeyi Planlıyor

PAYLAŞ