Türkiye'de bir ilk! Saba Tümer kahkahası NFT olarak 90 bin liraya satıldı - Haberler - indir.com

Türkiye'de bir ilk! Saba Tümer kahkahası NFT olarak 90 bin liraya satıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-04 16:41:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Ülkemizin ünlü sunucu ve gazetecisi Saba Tümer, dünyada bir ilke imza atmayı başardı. Kahkahasıyla kendine özgü bir imzaya sahip olan deneyimli televizyoncu gülüşünü NFT'ye dönüştürerek rekor bir fiyata sattı. 

Kripto sanat olarak da adlandırılan NFT akımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça popüler bir yere sahiptir. Twitter platformunun kurucusu Jack Dorsey’in ilk tweet’i geçtiğimiz ay bir Türk tarafından 2.9 milyon dolara satın alınırken, ünlü karikatürist Tarık Tolunay ve tecrübeli oyuncu Bensu Soral da dijital resimlerini aynı yöntemi kullanarak açık artırmayla sattı. Geçtiğimiz hafta içerisinde ünlü gazeteci Cüneyt Özdemir bir tweet gönderini 10 bin dolara satıp elde ettiği parayı da Darüşşafaka’ya bağışladı. Son olarak benzer bir haber de Saba Tümer’den geldi.

Saba Tümer'in kahkahası 90 bin türk lirasına satıldı

Altın Kelebek ödüllü deneyimli sunucu Saba Tümer dün akşam saatlerinde sıradışı bir tweet atarak takipçilerini şaşırtmayı başardı. Uzun bir kahkaha metni yayınlayan Tümer, ardından ise yeni bir gönderi daha paylaşarak İzzet Pinto‘yu etiketledi. Geçen hafta Cüneyt Özdemir’in NFT tweet’ine 10 bin dolar ödeyen ünlü medyacı Pinto, Tümer’in şu notu ile karşılaştı:

“Benim kahkahama paha biçilemez ama bu tweet’i satmak istesem ne kadar ödersin?” Bu gönderinin ardından sadece dakikalar içerisinde Saba Tümer'e geri dönüş sağlayan İzzet Pinto ikonik kahkahayı bir sanat eseri olarak değerlendirmek istediğini dile getirerek 80 bin TL teklifte bulundu. Pinto'nun bu olumlu geri dönüşlerinin ardından ise Saba Tümer son durumu açıkladı ve kahkahasının NFT olarak rekor fiyattan satıldığını dile getirdi. İzzet Pinto o ünlü kahkahaya 90 bin TL ödeyerek satın almış oldu. Tümer ise parayı eşit olarak Darüşşafaka, Tohum Otizm Vakfı ve 10 bin fidanla “Kahkaha Korusu” yaptırmak için bağışladığını takipçileriyle paylaştı.





PAYLAŞ