Spotify Lite Android Uygulaması Yayınlandı - Haberler - indir.com

Spotify Lite Android Uygulaması Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-02 15:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Büyük şirketler ve sosyal medya uygulamalarının mobil cihazlarda büyük yerler ve data verileri kullandığı biliniyor. Bunun için şirketler daha hafif versiyonlu uygulamaları kota ve kapasite sorunu olan kullanıcılar için mağazalara sunuyorlar. Twitter, Facebook ve Google gibi şirketlerin Android cephesinde 'Lite' versiyon uygulamaları yer alırken şimdi ise bu seriye Spotify cepheside ekleniyor. Dünyanın en popüler çevrimiçi müzik dinleme servislerinden birisi olan Spotify'ın Lite versiyonu Android kullanıcıları için Google Play Store'da yayınlandı ve indirilebilir oldu. Facebook ve Google'ın Lite uygulamalarında temel özellikler görüyoruz ve ekstra işlevsellikler kısılmış oluyor.

Spotify Lite uygulaması içinde birçok taviz görüyoruz ve oldukça sade ve hafif bir uygulama kullanıcıları bekliyor olacak. Çevrimiçi müzik deneyimini en yalın hali ve hafif bir şekilde yaşamak isteyen kullanıcılar için Spotify Lite uygulaması birebir diyebiliriz. Lite uygulamaları öncelik olarak cihazların depolama alanları için çözüm sağlıyor ve diğer yandan giriş seviyesi Android cihazlarda yaşanan kasma ve yavaşlık sorunlarının da önüne geçilmiş oluyor. Ayrıca gelen güncelleme boyutlarıda Lite uygulamaları için bir hayli küçük oluyor ve bu sayede veri tasarrufuda sağlanmış oluyor.

Spotify şirketi de tüm bu noktaları önemseyerek ortaya Lite uygulamasını çıkartmış durumda. Uygulamaya baktığımızda kullanıcılar önerilen çalma listelerini sırasız bir şekilde çalabilecek. Çalma listesi yönetme, radyo, şarkı arama ve Spotfiy Connect gibi özelliklerin uygulamadan kırpıldığını söyleyelim. Uygulama temel olarak karışık çalma listelerini oynatabiliyor ve şuan için Google Play Store Türkiye mağazasında yer almadığını ve bir süre daha test kapsamında olacağını ifade edebiliriz.





PAYLAŞ