Qualcomm Snapdragon 875 üretimi başladı - Haberler - indir.com

Qualcomm Snapdragon 875 üretimi başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-23 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mobil işlemci üreticisi şirket Qualcomm, giriş ve orta seviye akıllı telefon ile tabletlere işlemci ürettiği gibi amiral gemisi güçlü Android cihazlar için de işlemci üretimine devam ediyor. Özellikle Samsung ve Apple gibi dev rakiplere karşı amiral gemisi seviyesinde büyük bir rekabet içerisinde olan firma, çoğu zaman Samsung şirketinin amiral gemisi cihazlarına işlemci tedariğinde bulunuyor. Son dönemde ise kullanıcılar özellikle Exynos yerine Qualcomm işlemcili Samsung telefonlar almayı tercih ediyorlar. Şimdi ise ortaya çıkanlara göre Qualcomm’un yeni nesil Android cihazlar için güçlü bir amiral gemisi işlemcisi üretimine başladığı ifade ediliyor. Corona virüs şirket planlarını etkilemezken, her şey planlandığı gibi bu yılın amiral gemilerine güç verecek olan Snapdragon 875 için tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda.

Snapdragon 875 üretimleri başladı

Qualcomm Snapdragon 875'in detayları sızdıQualcomm Snapdragon 875'in detayları sızdı

5 nm üretim süreci ile üretilen bu yeni işlemci modeli Snapdragon X60 5G modemi ile geliyor. Fabrikada yer alan 5 nm işlemci üretim kapasitesi bir ayda yüzde 10 artarak 60 bin adet seviyesine çıkmış durumda. Pazadaki uzmanlara göre ise Qualcomm, TSMC’den ayda 6000 ile 10000 arasında 5 nm işlemci üretmesini istedi. Tahminlere göre ise yeni işlemcilerin Eylül ayında Qualcomm’a teslim edilmesi bekleniyor. Fakat bu işlemciye sahip yeni ürünlerin ise yıl sonundan önce yada 2021 yılının başından önce görmemizin mümkün olmadığı gözüküyor.

iPhone 12 ailesine güç vermesi beklenen Apple A14 işlemcisi de benzer olarak TSMC’nin 5 nm üretiminden geçecek. Samsung cephesi ise 5 nm üretime sahip Exynos 992 işlemcilerle pazarda olacak. Yeni yıl ile beraber akıllı telefon performansları bir kademe daha artacakken, şirketler arasındaki rekabet oranı da o bazlı artmaya devam ediyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde nasıl cihazlar olacak göreceğiz.


Qualcomm Snapdragon 768G geliyor!Qualcomm Snapdragon 768G geliyor!
Qualcomm Snapdragon 690 tanıtıldıQualcomm Snapdragon 690 tanıtıldı

PAYLAŞ