Letgo güvenli ödeme ve kargo hizmetini devreye adı - Haberler - indir.com

Letgo güvenli ödeme ve kargo hizmetini devreye adı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-25 09:15:02
Editör : B. Deniz Yaylacı
Kategori : Teknoloji

Popüler ikinci el uygulamalarının başında gelen Letgo bir devrim başlatıyor. Çıkardığı yeni özellik ile dolandırıcılık ve hileli olayların önüne geçmek isteyerek, havuz hesap ve kargo süreci başlatıyor. Türkiye'de çok sık kullanılan ve geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Letgo uygulaması kullanıcılardan da gelen istekler doğrultusunda "güvenli" hizmet vermeye adım adım yaklaşıyor. Türkiye'de ikinci el alışkanlığının ortaya çıkmasını sağlayan Letgo, kullanıcıların kendilerini rahat ve güvende hissedebilmeleri için ikinci el alışverişte bir devrim başlatarak güvenli kargo ve ödeme sistemini getirmeyi amaçlıyor. Letgo bu hizmet kapsamında kargo konusunda Yurtiçi kargo ile ödeme konusunda ise Iyzico ile ödeme ortağı oldu.  Güvenli ödeme sistemi ile birlikte kullanıcılar ürünü adreslerine kolaylıkla teslim alabilecekler aynı zamanda da ödemelerini güvenli bir ödeme altyapısı ile gerçekleştirebilecekler.

                   

                                     

Artık daha güvenilir!

İkinci el uygulaması Letgo kullanıcılarına hem güvenilir hem de daha iyi bir hizmet verebilmek amacıyla "güvenli ödeme" devrini başlatıyor. Güvenli ödeme hizmeti kapsamında Letgo'nun kargo ortağı Yurtiçi kargo olurken güvenli ödeme ortağı ise Iyzico oldu. Güvenli ödeme ve kargo sistemi ile kullanıcılar tüm kategoriler içerisindeki 30 kiloya kadar olan ürünleri adreslerine teslim alabilecekler. Bu hizmet ile yüz yüze görüşme imkanı olmayan ve ürünü teslim almak isteyen kullanıcılar ve satıcılar bir tık ile ödeme ve kargo işlemini halledebilecekler. Letgo bu sayede "alıcı koruması" sağlayarak güvenli bir hizmet sunacak. Iyzico altyapısı ile ödemesini gerçekleştiren kullanıcılar güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirken, aynı zamanda da ilanda anlatıldığı gibi olmayan ürünler ve ulaşmayan ürünler için para iadesi talebinde bulunabilecek. Bununla birlikte her türlü sorun ve yaşanılacak olumsuz durumlar için Letgo destek merkezi yardımcı olacak. Alıcılar "alıcı koruması" özelliği için ürün bedeli için belirli bir oranda ücret ödeyecekler. Satıcılardan ise herhangi bir komisyon ve hizmet bedeli alınmayacak. 

Güvenli ödeme ve kargo hizmeti nasıl çalışacak?

Letgo yeni güvenli ödeme ve kargo hizmeti ile birçok satıcıya ve alıcıya güvenli alışveriş olanağı sağlamakla beraber,  rahat bir kullanımı amaçlıyor. Güvenli ödeme ve kargo hizmeti şöyle gerçekleşecek: Alıcı; ilgilendiği ilana "teklif yap" butonu ile teklif verebilecek aynı zamanda teklif süresi 24 saat geçerli olacak. Satıcının verilen teklifi kabul etmesi durumunda alıcı 24 saat içerisinde Iyzico altyapısı ile güvenli ödeme gerçekleştirebilecek. Ödeme sırasında kargo ücretini alıcı ödeyecek ve tüm ücret satıcıya kalacak. Daha sonra ise alıcının açık adresinin gözükmediği bir kargo kodu verilecek daha sonra ise satıcının ürünü kargolaması için 5 günlük bir süre tanınıyor. Ürünün kargo şubesine ulaşması durumunda ürün 2 ile 7 gün arasında alıcıya ulaştırılıyor.  Alıcı ürünü alıp siparişi onaylarsa Iyzico güvencesinde tutulan para satıcının hesabına aktarılıyor. Alıcının ürünü onaylamaması, sorun bildirmesi durumunda satıcıya durumu çözmesi için 48 saatlik bir süre tanınıyor bu süre içerisinde bir anlaşma sağlanamazsa , sorun Letgo destek ekibine bildirilebiliyor. 





PAYLAŞ