Koronavirüsün sosyal medya kullanımına etkisi - Haberler - indir.com

Koronavirüsün sosyal medya kullanımına etkisi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-28 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Corona virüs salgınına karşı alınan önlemlerin başında evde kalmak geliyor. Bu sebeple son zamanlarda evde kalan insanların sayısının artmasıyla beraber sosyal medya kullanımını da zirve yapmış gibi gözüküyor. Sosyal medya platformlarını bu süre içerisinde beklentilerin üzerinde kullanıcı sayısı kazandı. Corona virüs salgınından korunmak üzere evlere kapanmak zorunda kalan milyonlarca insanın ilk erişim sağladığı yer haliyle sosyal medyalar oldu. Pek çok sosyal medya platformu bu süreç içerisinde aktif kullanıcı sayısının arttığını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak elde edilen raporlar da bu bilgiler doğrular niteliktedir.

Sosyal medya kullanımı artmaya devam ediyor

We Are Social tarafından hazırlanan Nisan sonu internet raporlarına göre son haftalar içerisinde sosyal medya kullanımında önemli oranda artış yaşandı. Konuyla ilgili olarak yapılan anketlere göre 16-24 arası kullanıcıların yüzde 58’i sosyal medyayı daha fazla kullanmaya başladığını aktarmıştı. Bu oran 25-34 yaş arasında yüzde 50, 35-44 yaş arasında yüzde 42, 45-54 yaş arasında yüzde 34, 55-64 yaş arasında ise yüzde 32 seviyesinde seyrediyor. Tüm yaş gruplarında ise kadın kullanıcıların son haftalarda daha fazla sosyal medya kullandığı aktarıldı. 

Şu an için aktif olarak sosyal medya kullananların sayısı yaklaşık olarak 3.81 milyar bulunmuş durumda. Toplam dünya nüfusunun yüzde 49’u sosyal medyayı benimsemiş ve yoğun olarak kullanmaya başlamış gibi gözüküyor. Değerlendirmeyi yıl bazında yapmak gerekirse 304 milyon yeni kullanıcının sosyal platformlarına katılığı düşünülüyor. Kullanıcıların 3.76 milyarı ya da yüzde 99'u akıllı cihazlarından sosyal medyaya erişim sağlıyor. Sosyal medya sektörünün lider ismi elbette ki Facebook. 2.5 milyar aktif kullanıcıya sahip olan Facebook’un ardından YouTube ve WhatsApp da 2 milyar aktif kullanıcı ile devamından geliyor. WeChat 1 milyar aktif kullanıcı ile ilk 5 arasına girmiş. Dünyaca popüler videolu eğlence uygulaması TikTok ise 800 milyon alık aktif kullanıcıya sahip. QQ, Weibo gibi Çinli platformlar 500 milyon üzeri kullanıcı sayıları ile listede yerini almayı başardı. Twitter, Snapchat ve Pinterest ise listenin sonunda yer alıyor. Şu an için salgın ile ilgili bir çözüm bulunamadığı için tek çare evde kalmak gibi gözüküyor. Bu nedenle de sosyal medya kullanımı da artmaya devam ediyor. 

 





PAYLAŞ