Kişiselleştirilmiş Haber Servisi Microsoft Start Başladı - Haberler - indir.com

Kişiselleştirilmiş Haber Servisi Microsoft Start Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-08 16:00:09
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft dün itibariyle yeni servisi Microsoft Start’ı resmen duyurdu.

Microsoft Start olarak adlandırılan yeni servis, kişiselleştirilebilir haber servisi olarak tanıtıldı. Windows 10 ve Windows 11 işletim sistemlerinin önemli bir parçası olarak geliştirilen yeni servis, kullanıcıların haberlere ulaşmak istediği durumlarda yeni bir seçenek olacak. Pek çok farklı Microsoft servisi ile entegre edilmesi beklenen servis, FEED sistemini desteliyor. Haber yayıncılarından gelen haberlerin takip edilebileceği Microsoft Start’ta kullanıcılar Google ya da Apple gibi sektör devleri tarafından sunulan uygulamalar yerine Microsoft Start’ı kullanabilecek. Bu bakımdan Microsoft Start ile birlikte şirket Apple ve Google’ın önemli bir güce sahip olduğu alanda da yer almaya başlayacak. Özellikle Windows işletim sistemleriyle entegre edilecek olması, kullanım oranlarını kısa sürede arttırabilir.

Microsoft Start Neler Sunacak?

Microsoft Start sisteminde, kullanıcıların istediği haber sitelerini takip etmesi mümkün durumda. Üstelik Flipboard ve SmartNews gibi popüler bir şekilde kullanılan uygulamalar ile uyumlu olarak geliştirilen Microsoft Start, böylece içe aktarma özellikleriyle kullanıcıların özel listelerini Microsoft Start’a aktarmasını da sağlayacak. Daha önce MSN ve Microsoft News gibi çeşitli girişimlerle bu alanda var olmaya çalışan Microsoft, geçmişteki hatalardan ders aldıysa, yeni girişimiyle bu sefer başarıya ulaşabilir.

Microsoft Start için MicrosoftStart.com olarak özel bir web sitesini devreye alan şirket, mevcut site üzerinden hizmet verecek. iOS ve Android için özel uygulama da bulunduğundan dolayı mobil ve PC’de kolay bir şekilde Microsoft Start desteği alınabilecek.

Sayfaya giriş yapıldığında ise özelleştir seçeneği ile kullanıcıların kendilerine göre yapılandırmalar yapmasına imkan tanınıyor. İlk bakışta, Microsoft Start web sitesinde; hava durumu, hisse senetleri, spor skorları ve trafik gibi veriler için özel widget'ların yer aldığı görülüyor. Widgetların dışında ise çeşitli yayıncılardan derlenen haberler sıralanıyor. Türkçe desteğinin de olduğunu söylemek mümkün. Türkiye’deki kullanıcılar talep etmedikleri süre boyunca sadece Türkçe kaynaklardan gelen haberleri takip edebiliyor. Microsoft Start ile birlikte kullanıcılar; haberler, eğlence, spor, teknoloji, para, finans, seyahat, sağlık, alışveriş gibi çeşitli kategorilerdeki içeriklere ulaşabiliyor. Niş kategorilerin dahi desteklendiği sistem, böylece haber kaynağı olarak önemli bir görevi üstleniyor.

Yapay zekâ ile desteklenen sistemde, kullanıcıların ilgi gösterdiği ya da beğenmediği haberlere göre geliştiriliyor. Microsoft Start için geliştirilen web sitesi, uygulama ve entegrasyonlar bugünden itibaren kullanılabilir durumda. Kullanıcılar web sürümüne hemen giriş yapabileceği gibi mobil uygulamaları da indirerek kullanmaya başlayabilir. Microsoft Start’ın performansına dair önümüzdeki günlerde kapsamlı veriler paylaşılabilir.





PAYLAŞ