Karantinada sıkıntınızı unutturacak en iyi Orta Çağ savaş oyunları - Haberler - indir.com

Karantinada sıkıntınızı unutturacak en iyi Orta Çağ savaş oyunları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-25 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Mount and Blade 2: Bannerlord oyununun heyecanla oynandığı şu günlerde Orta Çağ savaş oyunları tutkusu katlanarak artmaya devam ediyor. Orta Çap savaş oyunlarında vakit geçirmekten keyif alıyorsanız sizde yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Mount and Blade 2: Bannerlord

Mount and Blade serisinin son oyunu olarak oyunseverlerin karşısında çıkan Bannerlord, tam sekiz senedir beklenen bir oyundu. Warband ile başlayan macera, Bannerlord ile çok daha kapsamlı bir hale gelmiş. Şu an için belirli sıkıntılar ve performans sıkıntıları yaşanıyor olsa da, yaklaşık olarak bir yıl sonra oyunun kararlı olan versiyonu oyunculara sunulacak. Bannerlord tıpkı Warband gibi yıkılmış bir İmparatorluk olan Kalradya’nın yeni krallıkların mücadelesi üzerine kurulmuş. Oyuna başladığınızda tek başınıza bir at üzerinde olacaksınız. Yıkılmış bir Kalradya İmparatorluğu'ndan elinize kalmış olan sandıkla beraber yolculuğa başlayacaksınız. Oyunda farklı bir şehirden aldığınız bir ürünü farklı bir şehirde daha fazla paraya satabilirsiniz. Fakat oyunda para kazanmanın en önemli yolu ise savaş kazanmak olacak. Oyunda şu an için bir takım sorunlar yaşanıyor. Şu an için erken erişim olması nedeniyle bu tür sorunların yaşanıyor olması normaldir. Oyunun şu anki fiyatı 149,99 TL'dir. 

Kingdom Come: Deliverance

Orta Çağ teması üzerine kurulu olan bir diğer oyun ise Kingdom Come: Deliverance'dir. FPS tarzındaki bu Orta Çağ savaş oyunu, bire bir karşılıklı kılıç dövüşlerinin yapıldığı Mount and Blade kadar hatta çok daha zorlu oyun kontrollerine sahip olan bir oyundur. Oyuna Kutsal Roma Germen İmparatorluğu‘nun bir parçası olan Bohemya’da doğmuş büyümüş bir demircinin oğlu olarak başlıyoruz. Oyunda yaşadığı köy basılıp ailesi katledilen Henry, kendisini bir iç savaşın içerisinde bulacak. Kral IV Charles’ın ölmesi sonrası, işgale başlayan ve iç savaşa neden olan Kral Sigismund kahramanımız Henry’nin de köyünü yakıp yıkma emrini veren kişidir. Bu kötü Kral karakterine karşı savaşan Lord Radzig ile birlikte, kılıç kullanmayı, ata binmeyi yani bir şekilde şövalye olmayı öğrenerek oyunda ilerliyorsunuz. Oyunun şu an ki fiyatı 50 TL'dir. 

PUBG Orta Çağ versiyonu: Mordhau

Oyun PUBG'nin adeta Orta Çağ versiyonu olarak oyuncuların karşısına çıkıyor. Online bir şekilde 64 kişinin aynı anda kapışacağı oyunda, kendinizi savaşın ortasında bulacaksınız. Gerçekçi oyun grafikleri, kanlı sahne görüntüleri ve nefes kesen kale kuşatmaları ya da meydan okuma savaşları gibi farklı haritalarda oynayabileceksiniz. Grafiksel özellikleri ile birçok rakibinin önünde yer alan Mordha, son derece gerçekçi bir oynanışa sahiptir. Orta Çağ teması üzerine kurulan bu oyunda ilgi çekici seçenekler ile karşılaşacaksınız. Oyunun şu anki fiyatı 50 TL'dir.

Chivilary: Medival Warfare

2012 yılında sunulan Orta Çağ teması oyun Chivilary: Medival Warfare, çıktığı gün bağımsız oyun ödülü almıştır. Oyun o dönemin oynlarına göre oldukça kaliteli grafiklere ve oynanış şekline sahiptir. FPS tarzı ilk kılıç kalkan oyunu olarak lanse edilen Chivilary: Medival Warfare oyunu bu modun hakkını veren oyunlar arasındadır. Online olarak sunulması oyunun değerini daha da arttırır. Oyunda kanlı sahneler yer alıyor. Gerçekçi oyun içeriklerine sahip olan Chivilary: Medival Warfare oyununda, havada uçuşan kollar ve her yana fışkıran kanlar göreceksiniz. Oyunun en kötü yanlarından biri ise düşmanların son derece kolay bir şekilde ölmesidir. Dövüş modu gerçek anlamda günümüz oyunların gerisinde kalıyor. Oyunun geliştirici şirketi ise bunu oyuncuların komutlarına anında yanıt veren yapılardan kaynaklanıyor. Oyunun şu an ki fiyatı ise 39 TL'dir. 

Bonus: Exanima

Orta Çağ teması üzerine kurulan oyunlar arasında yer alıyor olsa da oyun aslında Mount and Blade tarzı bir oyun sayılmaz. Ancak oyunun zorluğu, fizik motorunun başarısı gibi konularda Mount and Blade hissiyatı da almadık değil. Oyunun en dikkat çekici yanı sıra fizik motor gövdesidir. 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ