Instagram yakın arkadaş özelliğini duyurdu - Haberler - indir.com

Instagram yakın arkadaş özelliğini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 14:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Instagram’a gelen yeni özellikle birlikte, kullanıcılar hikayelerini yalnızca seçtikleri yakın arkadaşları ile paylaşabilecekler.

Sosyal medya devi Facebook’a bağlı Instagram, günümüzün en çok tercih edilen sosyal platformu olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcı sayısında 1 milyara kadar ulaşan Instagram, yenilenme çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor. Instagram’ın bugüne kadar duyurduğu yenilikler arasında en çok ilgi gören özelliklerinden birisi, Hikayeler özelliği olmuştu. Hikayeler özelliği Facebook’a da gelmiş olsa da Instagram’da daha çok ilgi gördü ve etkin olarak kullanılıyor. Bu nedenle Hikayeler özelliğine dair yenilikler yapılmaya devam ediyor.

Son olarak, Hikayeler için bir yeniliğin daha eklendiği fark edildi. Bu yenilikle birlikte, artık hikayelerinizi paylaşırken sadece en yakın arkadaşlarınızın görmesini sağlayabileceksiniz.

Instagram’ın duyurduğu “yakın arkadaş” özelliği, kullanıma açılmış durumda

Instagram kısa bir süre önce kullanıcılarına yeni “yakın arkadaş” özelliğini duyurdu. Hikayeler için geliştirilen bu özellik, hikayelerinizi sizin belirlediğiniz arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayacak. Bunun için sizin bir yakın arkadaş listesi yapmanız gerekecek. Yakın arkadaş listesini, profilinize giderek, yan menüden “Yakın Arkadaş Listesi” menüsüne dokunmanız. Buradan istediğiniz arkadaşlarınızı seçerek listeye ekleyebilirsiniz. Listenin görünürlüğü sadece size özel, başkalarının göremediği gibi, takipçileriniz listede yer almak için size istek gönderemez.

Siz başka birisi tarafından yakın arkadaş listesine eklenirseniz ya da sizin kendi listenize eklediğiniz kişiler, bu durumdan haberdar olacak. Paylaşılan hikayede, isminizin yanında yeşil bir işaret görüyorsanız, yakın arkadaş listesinde yer alıyorsunuz demektir. Instgram, yeni özelliği duyururken hem iOS hem de Android cihazlarda özelliği aktif ettiği bilgisini de verdi.





PAYLAŞ