Instagram Müzik Türkiye için test aşamasında - Haberler - indir.com

Instagram Müzik Türkiye için test aşamasında

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-10 12:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Sosyal medya dendiği zaman akla ilk gelen platformlardan olan Instagram için kullanıcılarını sevindirecek gelişmeler yaşanıyor. Instagram Müzik Türkiye için test aşamasına başlandı. Yurt dışında son derece popüler olan bu özellik, ülkemizde kullanıma sunulmamıştı. 

Instagram Müzik Türkiye için test aşamasında

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram'ın müzik özelliği şu an için her bölgede kullanılmıyor. Bazı ülkelere ayrıcalık olarak sunulan bu özelliğin Türkiye'de de kullanılabilmesi için çalışmalara başlandı. Şu an da Instagram kullanıcılarının yalnızca bir kısmının erişim sağlayabildiği müzik özelliğinin, yakın zamanda ülkemizdeki kullanıcılar için de sunulması bekleniyor.

Instagram geçmişinizi kontrol etmenin yoluInstagram geçmişinizi kontrol etmenin yolu

Bu özelliğe erişim sağlayabilen bir kişinin akıllı telefonundan alınan ekran görüntülerini paylaşıyoruz.

Bu özellik Türkiye'de bulunan kullanıcıların hepsine aynı anda açılmadı. Instagram üyelerine kademeli bir şekilde sunulması planlanıyor. Bu özelliği şu an için kullanmak isteyen birçok kişi ‘Bu özelliğe bölgenizde erişim sağlanamamaktadır’ ifadesiyle karşılaşıyor.

Instagram Müzik nedir?

Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instgaram, uzun zaman önce uygulamanın müzik özelliğini bazı bölgeler için aktif hale getirdi. Peki nedir bu Instagram Müzik?

Bu özellik kullanıcılara, paylaşım yaptıkları hikayelerin arka planına müzik ekleme imkanı sağlıyor. Bu özelliğin sayesinde, uygulama içerisinde yer alan birçok lisanslı müzik paylaşılan hikayelere eklenebiliyor. Bu şarkıların arasında, günümüzün popüler şarkıları da yer alıyor.

Hikayeye şarkı eklemek için herhangi bir yeni uygulama indirmek gerekmiyor. Kişi etiketlemek gibi basit bir işlem ile hikaye paylaşırken etiketler arasında yer alan; müzik ikonunu hikayeye sürükleyip, istediğiniz parçayı seçmeniz yeterli oluyor.



PAYLAŞ