Grab'e 856 Milyon Dolarlık Yatırım - Haberler - indir.com

Grab'e 856 Milyon Dolarlık Yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-25 17:46:02
Editör : Muhammed Kaya
Kategori : Etkinlik

Güneydoğu Asyalı ulaşım rakipleri Grab ve Gojek, birleşme toplantılarına katıldıklarını inkar ettiler, ancak bugün Grab, en azından bu hikayeden dikkatleri başka yöne çekecek ve spekülasyon ateşlerini durduracak bir haber duyurdu: gerçekten bir anlaşma için hazırlanılıyor: Grab, stratejik Japon yatırımcılardan iki grup halinde, özellikle işinin diğer kolunu, ödemelerde ve finansal hizmetlerde büyümeye yardımcı olmak için 856 milyon dolar daha fazla fon sağladığını söyledi. Grab, son değerlendirmesini en son yatırımlarla açıklamadı.
Haberler doğrudan Grab'ın en büyük bölgesel rakibi Gojek ile birleşmek için görüşmelerde olduğu söylentilerinden bahsediyor. Her iki şirket de haberleri reddetti, ancak şirketlereyakın bir kaynak 3.5 ay boyunca konuştuklarını söylüyor - Gojek'in kurucusu ve eski CEO'su Ekim ayında Endonezya cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun kabinesine katılmak için şirketten ayrıldı.
Kaynak, GoJek kurucusunun kuruluştan ayrılmasından bu yana, firmada iç gerilim olduğunu söyledi. Kaynak, GoJek'in görüşmeleri daha önce bildirilmeyen SoftBank'tan yeni fon temin edememesi sonrasında gerilimin arttığını söyledi. Bu da yöentim ​​kurulunun birleşme için zorlanmasına yol açtı. Finansman aslında ayrı ayrı ilan edilen iki dilim halinde geliyor.
Birincisi, Mitsubishi UFJ Financial Group'dan firmanın "bölgedeki finansal katılımını artırmak için Güneydoğu Asya'da yeni nesil ısmarlama finansal hizmetleri geliştirmek için Grab'a 706 milyon dolara kadar yatırım yapacağını" söyledi. MUFG ve bölgesel bağlı kuruluşları da Grab için “First Choice Bank” olacaklar, yani Grab, MUFG'yi ödemeler veya diğer finansal hizmetleri için bir bankacılık ortaklığı gerektirdiği zaman faaliyet gösterdiği ülkelerde kullanacak.
İkinci dilim, Japonya dışında bir BT çözümleri işletmesi olan TIS INTEC'den geliyor ve bu da 150 milyon dolarlık bir yatırımla birlikte Grab'ın çalıştırmak için gereken altyapıyı geliştirmesine yardımcı olmak için gerekli stratejik altyapıyı geliştirerek finansal hizmetler işini büyütüyor. GrabPay. Her iki anlaşma da sadece Grab için değil, Japonya'nın ortak pazarının ötesinde Asya'nın daha geniş bir bölgesinde daha fazla fırsat ve müşteri kanalı arayan yeni yatırımcıları için önemli.
Grab'ın "süper uygulaması" ndaki büyümesi (benzer bir strateji takip eden diğerleri gibi) tüketicilerin hem ulaşım ihtiyaçlarını hem de yeme içme gibi bağlantılı tüketici alışkanlıklarını görmeleri için tek elden bir imkan sağlıyor.
Bir Gojek sözcüsü TechCrunch'a “herhangi bir birleşme için herhangi bir plan bulunmadığını ve bu nitelikteki tartışmalarla ilgili son haberlerin doğru olmadığını” söyledi. Bu arada bir Grab temsilcisi, şirketin piyasa söylentileri ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmayı reddetti.
Birleşme, Güneydoğu Asya'daki iki şirket tarafından yürütülen pahalı rekabete olası bir çözüm veya anlaşma tamamlanmaya yaklaşmadan önce dikkati dağıtma çabası olabilir.





PAYLAŞ