Google'ın 1.93 milyar dolar yatırım yapacağı habercilik projelerinde Türkiye'de var! - Haberler - indir.com

Google'ın 1.93 milyar dolar yatırım yapacağı habercilik projelerinde Türkiye'de var!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-18 12:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

ABD merkezli arama devi Google, dijitalleşmeye verdiği desteği sürdürmeye devam ediyor. Şirket geçtiğimiz senenin haziran ayında düzenlemiş olduğu girişime başvuran projeler arasından kazananları açıkladı. 1.93 milyon dolarlık fon desteğinden faydalanacak olan şirketler arasında ülkemizden de bir şirket bulunuyor.

İnternet erişiminin yaygın bir hale gelmesiyle birlikte birçok alanda dijitalleşme yaşanmaya başlandı. Dijital dünyaya adım atan alanlardan bir tanesi de habercilik alanı ve  birçok farklı disiplinde olduğu gibi Google’ın bu alanda da bir girişimi bulunuyor: Google News Initiative (GNI) Innovation Challenge.

Google Fotoğraflar'ın Chat Özelliği nasıl kullanılır? Fotoğraf ve video nasıl paylaşılır?Google Fotoğraflar'ın Chat Özelliği nasıl kullanılır? Fotoğraf ve video nasıl paylaşılır?

Google, bu alanda geçen senenin haziran ayında Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Innovation Challenge’ı düzenlemiş ve 35 ülkeden 527 uygulama toplamıştı. Yazılım sektörünün dev ismi, yayınlamış olduğu blog yazısında bu projelerin sıkı bir şekilde incelendiğini, görüşmeler gerçekleştirildiğini ve jüri tarafından verilen kararla birlikte 13 ülke içerisinden seçilen 21 projeye, 1.93 milyon dolarlık fon desteği verileceğini açıkladı.

Fon desteği kazanan projeler:

google

Arama devi, kazanan projeleri belirlerken dört kritere önem verdiklerini belirtti. Google, bu kriterleri ise etki, uygulanabilirlik, yenilik ve parlak fikir olarak açıkladı. Fon desteğini almaya hak kazanacak olan projeler, bu dört kriterin hepsini karşılamayı başarabilenler oldu. İşte kazanan projelerden bazıları:

  • Demirören Teknoloji Anonim Şirketi: Demirören Teknoloji A.Ş.’nin Google’a sunduğu projesi, Türkçe için etiketleme sürecini çözmek üzerine odaklanıyor. Bu projeyle birlikte haber keşif dağıtım sürecine yardımcı olunacak. 
  • Israel Hayom: Günlük haber yayıncısı olan Israel Hayom, çevrimiçi kullanıcılarının gerçek hayatta ödüller aldığı bir sadakat programı oluşturacak.
  • L’Orient le Jour: Lübnan merkezli bu şirket, interaktif platform vasıtasıyla abonelerine kişiselleştirilmiş ve özel ayrıcalıklar sunacağı bir sadakat planı sunacak.
  • The National: Birleşik Arap Emirlikleri’nden çıkacak olan projeyle metin haberleri gerçek zamanlı olarak hem İngilizce hem de Arapça şekilde sese çevrilecek.

 


Rekabet Kurumu’ndan Google’a bir ceza dahaRekabet Kurumu’ndan Google’a bir ceza daha

PAYLAŞ