Film yapımcıları VPN şirketlerine dava açtı - Haberler - indir.com

Film yapımcıları VPN şirketlerine dava açtı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-10 15:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Uygulama

Film yapımcıları, VPN konusunda harekete geçerken sektörle ilgili ilk telif hakkı ihlali davası da açıldı.

VPN, pek çok yasaklı içeriğe erişmeyi mümkün hale getirirken, film yapımcıları bu duruma karşı çıkarak dava açtı. ABD’de yaşanan son gelişmede, film yapımcıları ortak bir şekilde hareket ederek LiquidVPN isimli uygulama için konuyu yargıya taşıdı. Daha önce de benzer açıklamalar yaparak VPN sistemlerine karşı tepki gösteren film yapımcılar,  LiquidVPN hizmetini işleten SMR Hosting'e yönelik bir adım atıldı.

Google kendi VPN servisini duyurduGoogle kendi VPN servisini duyurdu

Film yapımcıları tarafından yapılan açıklamada, LiquidVPN’in kullanıcıları korsana yönlendirdiği iddia edildi. ABD’deki mevcut telif hakkı ile ilgili yasalara aykırı bir içeriğe sahip olduğu öne sürülürken, LiquidVPN ile birlikte kullanıcıların tüm bu konularda da korsanlık yaptığı belirtildi. ABD’de çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan LiquidVPN, VPN alanında zirvede yer alıyor. LiquidVPN sisteminde Popcorn Time gibi özel program ve sistemler için yönlendirmeler de yapıldığından dolayı, film yapımcılarının hedefi haline geldi.

VPN davası nasıl sonuçlanacak?

Film yapımcıları tarafından açılan telif hakkı ihlali davasında, her bir film için rekor fiyatlarda tazminat istendi. Açıklamalara göre her film için istenen ücret 150 bin dolar. ABD’deki mahkemelerden çıkacak karar, sektör için emsal teşkil edebilir. Film yapımcıları, VPN ile birlikte korsan içeriklere erişimin engellenmesini de dile getirirken davanın sonucuna göre bu alanda yeni bir dönem başlayabilir.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ