Elektronik para ve ödeme hizmeti sağlayıcılarına IBAN özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Elektronik para ve ödeme hizmeti sağlayıcılarına IBAN özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 14:00:14
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Papara, İnnial, Paycell, Fastpay benzeri elektronik para ve ödeme imkanı sağlayıcılarına IBAN özelliği sunuyor. Her müşteri için ayrı bir IBAN numarası tanımlanacak. 

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ve elektronik para ve ödeme hizmeti kuruluşlarına IBAN hazırlama özelliği geliyor. Papara, İnnial, Paycell, Fastpay gibi kuruluşların her müşteriye ayrı birer IBAN numarası hazırlayacak. Bu düzenleme yapılmadan önce müşterilere sadece müşteri numarası veriliyordu. Bu hesaplara para göndermek adına aynı para şirketini kullanmak ve müşteri numarasını girmek gerekiyordu. IBAN'a para gönderme işlemi yaptığınızda ise kuruluşun kendi hesabı üzerinden para gönderip açıklamaya isim soy isim yazılıyordu. Bundan sonra ise tıpkı bankalar arasında para gönderme işlemi yapılıyor gibi para gönderimi ve alımı da yapmak mümkün olacak. 

Bankalar ile elektronik para kuruluşları arasında para transferi tamamen ortadan kalkıyor. Aynı zamanda uluslararası para transferi yapmanın da önü açılmış oldu. IBAN ile para gönderme işleminin başlaması için elektronik para kuruluşlarının altyapı hazırlamak ve TCMB'ye başvuruda bulunulması gerekiyor. İşlemlerin tamamlanmasından sonra ise her müşteri için ayrı bir IBAN numarası tanımlanacak ve kullanıcılara sunulacak. 

 





PAYLAŞ