Çevrim içi müzik sektörü düşüşe geçti - Haberler - indir.com

Çevrim içi müzik sektörü düşüşe geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-08 16:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple Music, Spotify ve Deezer gibi çevrimiçi müzik platformlarının 2020 yılının ikinci çeyreği ile beraber 6.7 milyar dolar gelir elde ettiği açıklandı. Bu gelir rakamına göre pazarın, önceki çeyreğe göre yüzde 2 oranında gerilediği gözüküyor. Başlıca Spotify ve Apple Music’in öncülük yaptığı ve her yıl artan kullanıcısı ile dikkat çeken dijital müzik sektörü, 2020’nin ikinci çeyreğinde ufak oranda olsa da, bir gerileme yaşadı. Pandeminin ilk dönemlerinde yükselişe geçen bu Pazar, dünyanın normalleşme sürecine girmesi ile beraber gerilemeye başladı. Counpoint Research’ün çevrimiçi müzik sektörü Pazar araştırmalarına göre 2020’nin ikinci çeyreğinde pazarın toplam geliri 6.7 milyar dolar oldu. Yıl bazında yüzde 13 artış olsa da, ikinci çeyrek bazında ise yüzde 2’lik bir düşüş gözüküyor.

Çevrimiçi müzik pazarının lideri Tencent Music oldu. QQ Music, Kugoi, Kuwo gibi uygulamalara sahip olan Tencent Music, Pazar payının yüzde 26’sına hakim oldu. Tencent Music’i yüzde 12 ile takip eden isim Spotify oldu. Bu iki devin arkasında ise yüzde 10 ile YouTube Music yer alıyor.

Apple TV YouTube uygulamasına beklenen özellik geldiApple TV YouTube uygulamasına beklenen özellik geldi

 Çevrimiçi müzik platformlarının son verileri

2020’nin ikinci çeyreğindeki ücretli abonelik paylarında Spotify’ın yüzde 34 ile lider olduğunu görüyoruz. Spotify’ı yüzde 21 ile Apple Music, yüzde 15 ile Amazon Music takip ediyor. Bu çeyrekteki ücretli abonelikler ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 35, bir önceki yılın aynı bölümüne göre ise yüzde 29 artış gösterdiği gözüküyor. Bir araştırma analisti tarafından konu hakkında İkinci çeyrekte büyüme yavaşladı ve ilk kez gelirler düştü. Bunun birkaç nedeni var. Ayrıca, birçok şirket Covid-19 salgını nedeniyle harcamalarını kısmayı seçtiğinden reklam gelirlerinde de düşüş yaşandı, ancak farklı türlerde yayınlanan podcast’ler, düşüşün bir kısmını telafi etmeyi başardı.” Açıklaması yapılıyor.


Apple'a dolandırıcılık girişiminde bulunulduApple'a dolandırıcılık girişiminde bulunuldu
Apple TV, A12 ve A14 çip ile gelebilirApple TV, A12 ve A14 çip ile gelebilir

PAYLAŞ