Bitpanda, 263 milyon dolar yatırım aldı - Haberler - indir.com

Bitpanda, 263 milyon dolar yatırım aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-18 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dijital yatırım platformu Bitpanda, Valar Ventures liderliğinde yapılan 263 milyon dolarlık C Serisi yatırım turunun ardından 4,1 milyar dolarlık değere ulaşmayı başardı. 

Dijital yatırım platformu olarak sık sık adından söz ettiren Bitpanda, Valar Ventures liderliği eşliğinde gerçekleşen 263 milyar dolarlık C Serisi yatırım turunun ardından 4,1 milyar doları değere ulaşmayı başardı. Şirketi alınan bu yatırımı organizasyonu daha gelişmiş hale getirmek, teknolojik altyapısını güçlendirmek, uluslararası alanda ise büyümeyi hızlandırmak için kullanacak. Unicorn statüsüne ulaşmasının ardından sadece 4 ay sonra imzalanan C Serisi  yatırım turu, Alan Howard ve REDO Ventures'ın yanı sıra aynı zamanda halihazırda var olan yatırımcılar LeadBlock Partners ve Jump Capital'in katılımıyla Valar Ventures tarafından yönetildi. 

Ağustos ayı içerisinde imzaları atılan C Serisi yatırım turu anlaşması her zaman olduğu gibi Avusturya Finansal Piyasalar Otoritesi’nin (FMA) onayından geçmesi gerekecek. 2014 yılında Eric Demuth, Paul Klanschek ve Christian Trummer tarafından Avustralya'da temelleri atılan Bitpanda, 2014 yılında bir kripto alım satım şirketi olarak çalışmalarına başladı. Yaklaşık olarak 3 milyon kadar kullanıcıya sahip olan Bitpanda, Avrupa'nın en hızlı büyüme sağlayan fintech'lerinden biri oldu. Her yıl istikrarlı bir şekilde müşteri sayısını artırmayı başaran şirketin 2021 gelirine bakıldığında bir önceki yıla göre 7 artırması bekleniyor. Şirket, nisan ayı içerisinde Avrupa'daki kullanıcıların 7/24 ve komisyonsuz bir şekilde yatırım yapabilecekleri hisse senetleri ürün skalasında hizmete aldığının duyurusunu yaptı. 

Haziran ayı içerisinde Bitpanda Whitle Label projesi ile B2B pazarının potansiyelinden faydalanmak adına altyapısını müşterilerine alım satım hizmeti sunmak adına fintech'lere ve bankalara açtı. Merkezi Avusturya'nın Viyana kentinde yer alan Bitpanda, 50'den fazla ulusu temsil eden 500'ün üzerinde çalışanıyla çalışmalarına hızla devam ediyor. Şirketin Avusturya'nın yanı sıra Viyana, Barselona, Berlin, Krakow, Londra, Madrid, Milano, Paris ve İstanbul olmak üzere Avrupa genelinde ofisleri mevcuttur.

Bitpanda büyüme stratejisini daha da şekillendirmek adına, eski Adyen ve MessageBird çalışanı Lindsay Ross’u Baş İK Sorumlusu (CHRO), eski Revolut ve Uber çalışanı Irina Scarlat’ı, Baş Büyüme Sorumlusu (CGO), eski Farfetch çalışanı João Luís’i, Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak ve eski N26 çalışanı Michael Keskerides’i, Üründen Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak dört yeni yöneticiyi daha ekibine aldı.





PAYLAŞ