Akıllı Telefon Üreticisi Vivo Türkiye'de Üretime Başlıyor - Haberler - indir.com

Akıllı Telefon Üreticisi Vivo Türkiye'de Üretime Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 13:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Son yıllarda Türkiye'de akıllı telefon üretmek için pek çok farklı marka tarafından yeni yatırımlar yapılırken, Vivo da bu markalar arasına katıldı.

Akıllı telefon üreticileri için Türkiye giderek önemli bir pazar haline gelmeye başladı. Avrupa'ya yakınlığı ve sevkiyat gibi işlemlerde sağladığı kolaylıklar nedeniyle bugüne kadar pek çok marka tarafından Türkiye'de yeni yatırımlar yapılırken, bu alanın son oyuncusu Vivo oldu.

Vivo Türkiye’de Telefon Üretecek

Oppo, Samsung, TCL, Xiaomi ve Realme gibi pek çok şirket, geçtiğimiz yıllar itibariyle Türkiye'de yatırımlar yaparak yeni üretim alanlarını oluşturmaya başlamıştı. Pek çok şirket üretime dahaki geçerken Vivo tarafından yapılan son resmi açıklamalarda, Türkiye'deki üretim sürecinin kısa süre içerisinde başlayacağı belirtildi. Şirket üretim yeri için Kocaeli, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde (GGOSB) kurulacak tesisi tercih etti.

12 bin metrekarelik bir üretim alanında çalışmalarına başlayacak olan şirket, yıllık maksimum 5 milyon cihazı Türkiye'de üretmeyi planlıyor. Kuşkusuz planların ve hedeflerin beklenenden daha da yüksek olması, üretimlerin artmasını ve fabrikanın geliştirilmesini sağlayabilir. Başlangıç aşaması ile 20 milyon dolarlık bir yatırım ile Türkiye pazarına giriş yapacak olan şirket, mevcut fabrikasında 2 binden fazla kişiye istihdam imkanı sağlayacak. Bu bakımdan üretim ve en ihraç için Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak olan yeni akıllı telefon üretim merkezi, 2000 kişi için de yeni bir iş sahasının oluşmasını sağlıyor. Sadece akıllı telefon üretim için değil, yazılım testi ve kalite kontrol gibi pek çok farklı bölümün yer alacağı fabrika böylece se farklı meslek gruplarının da çalışmasını sağlayabilecek. 

Yıllık Kapasitesi 200 milyon

Vivo özellikle geçtiğimiz yıllarda daha farklı alanlarda üretim yapmak için kapsamlı bir yatırım programı başlatmıştı. Türkiye'den önce Pakistan'da yeni bir tesis açılışı gerçekleştiren şirket, böylece üretim ağını Çin ve Hindistan dışarısına taşımayı başarıyor. Şu anda Çin, Hindistan, Endonezya ve Bangladeş merkezli olmak üzere dört ana bölgede üretim yapan Vivo tüm bu üretim tesislerinde yılda 200 milyonu aşkın cihaz üretiyor. Türkiye yatırımları ile birlikte özellikle Avrupa pazarındaki hâkimiyetini artırmak isteyen şirket, böylece daha kolay nakliye ve operasyon süreçlerine de ulaşmış olacak.





PAYLAŞ