YouTube'un Kullanımını Kolaylaştıran 9 Gizlenmiş Özellik - Haberler - indir.com

YouTube'un Kullanımını Kolaylaştıran 9 Gizlenmiş Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-16 22:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Dünya çapında en çok kullanılan video içerik paylaşım sitesi Youtube, kimsenin bilmediği bazı ince özelliklere sahip. Bu özellikleri kullanarak, Youtube üzerinde yapmak istediğiniz işlemleri daha da kolaylaştırabilirsiniz. Özelliklerden 9'u şöyle;

Birine göndermek istediğiniz bir videoyu, istediğiniz yerden başlatabilirsiniz.

Bu işlemi yapmak için, paylaşmak istediğiniz videonun altındaki paylaş butonuna basın. Karşınıza çıkan URL adresinin sonuna, videonun hangi dakikadan itibaren başlamasını istiyorsanız yazın. ÖRN: &t=0m30s ya da &t=1h0m30s

iOS ve Android'de Youtube'u arka planda çalıştırın.

Android: Youtube'u tarayıcınız üzerinde açarak, sağ ya da sol üstte yer alan üç nokta simgesinden web görünümüne getirin. Böylece videonun medya kontrolleri araç çubuğu üzerinde görülmüş olacak.

iOS: Yine tarayıcınızdan Youtube'u ve istediğiniz videoyu açın. Sonra Home tuşuna basın, ana ekrana dönün. Bu hamleden sonra kapanan Youtube videosunu devam ettirmek için, işlem merkezine girin ve oynat butonuna basın. Video ses olarak dönmeye devam eder.


 

Eski aramalarınızı temizleyin

Youtube üzerinde mobil ve web'de daha önce izlenen videolar kaydolur. Bunun için sol taraftan geçmiş sekmesine gidin ve eski izlediğiniz videoları silin.


 

Youtube'a Netflix görüntüsü kazandırın.

Arama çubuğuna www.youtube.com/leanback yazdığınız takdirde, Youtube görünümünde değişme olduğunu göreceksiniz.


 

Youtube'ta çalan bir videodaki şarkıyı bulun.

Youtube üzerinde izlediğiniz bir videoda çalan şarkı hoşuna gittiyse, bu şarkının ne olduğunu  videonun bağlantısını kopyalayıp Mooma.sh yapıştırarak öğrenebilirsiniz.


 

Videonuzu yavaşlatarak ayrıntılara odaklanın

İzlediğiniz bir videoda dikkatinizi çeken bir şey olduğunda, bu bölümü yavaş ilerletebilirsiniz. Bunun için, boşluk tuşuna basılı tutun.


 

Bir videonun tekrar etmesini sağlayabilirsiniz

Bunun iki yöntemi var. İsterseniz, videonun üzerine sağ tıklayıp döngü seçeneğine basarak, videonun bittikten sonra kendi kendine devam etmesini sağlayabilirsiniz. Bir diğer yöntem de YouTubeRepeater hizmeti. www.youtube ve .com arasına 'repeater' yazarak, videonun tekrar etmesini sağlayabilirsiniz.


 

Videolardan GIF'ler yapın

İstediğiniz bir videodan GIF yapmak için 'www.' ve 'youtube.com' arasına 'gif' yazın. Bu işlem karşınıza GIF oluşturma yöneticisini açar.


 

Videolarınızı kısa yollarla yönetin

Şu kısa yolları kullanarak, video üzerinde istediğiniz işlemi yapabilirsiniz;

K: Duraklat / oynat

J: Videoyu 10 saniye geri sarma

I: Videoyu 10 saniye ileri sarma

M:  Videoyu kapat





PAYLAŞ