YouTube Mobil Canlı Yayın Özelliği Tüm Kullanıcılara Açılıyor - Haberler - indir.com

YouTube Mobil Canlı Yayın Özelliği Tüm Kullanıcılara Açılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-19 15:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

İnternet devi Google'ın popüler video platformu olan YouTube, yeni özelliklerini sunmaya devam ediyor. Bu özelliklerden biri olan mobil canlı yayın özelliği bir süre önce zaten sunulmuştu. Fakat YouTube, mobil üzerinden canlı yayın yapma olanağını sadece 10 bin ve üzeri aboneye sahip olan kullanıcılar için açmıştı. Yeni gelen bildiri ve açıklamaya göre YouTube şirketi bu 10 bin abone sınırını 1000 aboneye indirdiğinin duyurusunu yaptı. Artık yeni sistem ile beraber en az 1000 aboneye sahip olan YouTube kullanıcıları telefonları üzerinden mobil YouTube uygulaması ile canlı yayın yapabilecekler.

Abone limitini karşılayayan YouTube kullanıcıları çok basit bir işlem ile kolay bir şekilde mobil YouTube üzerinden canlı yayın başlatabilecekler. Creator Studio araç yardımı ile mobil canlı yayın seçeneği aktif hale geliyor ve sonrasında ise kullanıcı YouTube'nin iOS yada Android uygulamaları üzerinden canlı yayınlarını başlatabiliyorlar. YouTube sistemi ise yapılan bu canlı yayınların arşivlerini kullanıcılarına otomatik bir şekilde yedeklemeyi ve tutmayı sağlıyor. Bu sayede yapılan canlı yayın daha sonra kanal sahibi tarafından tekrardan izlenebiliyor.

YouTube mobil platformu üzerinden canlı yayın sayılarının artması ile beraber YouTube üzerinde olan etkileşimin ve içerik havuzunun genişleyeceği düşünülüyor. Canlı yayın noktasındaki kriterlerin kolaylaştırılması, Facebook'un canlı yayın özelliği olan Live ile daha sıkı bir rekabet içerisine girmeyi sağlayacak. Öyle ki Facebook üzerinde herhangi bir sınırlandırma olmadan her kullanıcı dilediği zaman canlı yayına geçebiliyor. YouTube'da ise bu durum daha basitleştirilerek rekabetin kolay olmasını sağladı denilebilir.

Şuan için YouTube Mobil üzerinden canlı yayın yapma özelliği herkese açılmış değil. Ancak yakın zamanda bu özelliğin ilk önce büyük kanallara daha sonra tüm YouTube kullanıcılarına açılması bekleniyor.





PAYLAŞ