Youtube Gizli Mod Özelliğini Deniyor! - Haberler - indir.com

Youtube Gizli Mod Özelliğini Deniyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-16 19:05:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Donanım

Google daha önceki servislerinde kullandığı gizli mod artık Youtube'da kullanılmaya başlanacak. Gittikçe gelişen Google servisleri kullanıcılarının hareketlerini kolaylaştırma amaçlı bazı adımlar atıyor. Bunların birisi ise "Gizli Mod".

Gizli Mod Nedir?

Gizli mod Google servislerinde kullanılan bir gizlilik eklentisidir. Bu mod sayesinde yaptığınız aramalar veya izlediğiniz videolar çerezlere eklenmez. Yani Chrome'da şuan bulanan Gizli Sekme gibi bir olay. Ancak arasında bazı farklar var bunlardan bazıları şunlar; Chrome'da sekmeden çıkınca geçmiş silinir. Gizli modda hiç aranmamış sayılır. Bunun gibi birçok alternatif var.

Youtube Gizli Mod Nasıl Çalışacak ?

Youtube'de ise bu mod kullanıcı arama yaptığında çerezler tarayıcıya yerleşmeden silinecek ve geçmişden girildiğinde bir sonuca ulaşılamayacak. Youtube mobil uygulamasında aramaları durdur seçeneği mevcuttu bu seçenekteki gibi bir yapılandırması mevcut. Yani aramaları göstermeyecek hiç aranmamış gibi olacak. 

Son dönemlerdeki gizlilik olaylarına bir yenisi daha eklenmemesi için uğraşan servisler olaydan sonra çok sıkı denetimler başlattı. Eğer bu gizlilik olayı yaşanmasaydı sonuçlar daha kötü'de olabilirdi. Bu modun şuan için ne zaman geleceği belli değil. Henüz geliştirme aşamasında olan mod kısa sürede kullanıcılara dağıtılacaktır. Eğer mobil üzerindeki aramayı durdur seçeneğini aktif etmek isterseniz şu adımları izleyebilirsiniz. Youtube>Hesap>Ayarlar>Geçmiş Ve Gizlilik>Arama Geçmişini Duraklat bu seçeneği aktif ettiğiniz anda tüm geçmiş silinir ve arama yapsanız dahi eklenmez.





PAYLAŞ