YouTube atlanamayan 30 saniyelik reklamlara son veriyor - Haberler - indir.com

YouTube atlanamayan 30 saniyelik reklamlara son veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-27 11:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Youtube, geçen yıldan beri videolardan önce 30 saniyelik atlanamayan reklamlar yayınlıyordu. Google'a ait video servisi tarafından gelen açıklamaya göre, bu videoların gelecek yıldan itibaren durdurulacağı açıklandı. Youtube sözcüsü de, bu reklamlardan vazgeçileceğini doğruladı ve böyle bir adımın daha iyi bir reklam deneyimi sunacağının altınız çizdi. Aynı zamanda kaldırılmasının Youtube kullanıcıları açısından da daha iyi olacağı düşünülüyor. Google'ın konuyla alakalı açıklamasına bakılırsa da, uzun yayınlanan reklam videoları yerine, daha kısa videolar yayınlanması planlanıyor. Bundan anlaşıldığı üzere, reklamlar tamamen kalkmasa bile, 30 saniyeden daha kısa bir süre ekranda kalacak.

Bilinen en popüler video paylaşım platformlarından biri olan Youtube, geçtiğimiz yıl açılan her videodan önce 30 saniyelik atlanamayan videolar yayınlanmaya başlamıştı. Nisan ayından beri çıkan, mobil platformlarda atlanamayan bu videoların, artık gösterilmemesine karar verildiği açıklandı. Kullanıcılar, izleyecekleri videodan önce çıkan bu reklamlardan sıkılmış durumdalardı. Youtube sözcüsünün söylediklerine göre, bu durum hem hem daha iyi bir reklam deneyimi sunacak, hem de kullanıcılar açısında da daha iyi olacak.

Google tarafından da yapılan açıklamaya göre, 2018 yılı itibariyle 30 saniyelik atlanamayan videoların yayını durdurulacak. Şu an içinse 20 saniyelik atlanamayan reklamların gösterimi devam edecek. Youtube, atlanamayan reklam videoları için Bumper formatını tanıtmıştı. Bu formatla videonun ilk 6 saniyesinden sonrası geçilebiliyor Youtube'un bu formata ağırlık vereceği düşünülüyor.

Reklamlardan tamamen kurtulmak isteyen kullanıcılar için de, Youtube Red hizmeti sunuluyor. Bu hizmetin satın alınması halinde, kullanıcılar Youtube'taki videolardan kalıcı olarak kurtulabiliyor.  Bunun yanı sıra Youtube Red, özel şovlar, çevrimdışı görüntüleme ve mobil cihazlarda arka planda çalmaya devam etme gibi hizmetlerde sunuyor. Sahip olmak isteyen kullanıcıların, aylık 10 dolar ücret ödemesi gerekiyor. Bu hizmet, Türkiye'de kullanılamıyor.





PAYLAŞ