YouTube Android Uygulamasının Tasarımı Değişiyor - Haberler - indir.com

YouTube Android Uygulamasının Tasarımı Değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-18 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Google'ın popüler video izleme platformu olan YouTube, mobil platformlarda tasarım değişikliğine gidiyor. YouTube'a gelen güncellemeler ile çeşitli yenilikler kazanan bu platforma geçtiğimiz günlerde gece modu özelliğinin geleceğini belirtmiştik. Şimdi ise ara ara yapılan tasarım değişikliklerinden biri yine yapılarak kullanım deneyimini üst seviyelerde tutuyorlar. Şimdiki içerikte ise Android YouTube sürümünde önemli bazı değişiklikler yapılacak. YouTube, Android uygulamasında bir video açtığınızda ve o videoyu tekrar kapatacağınız zaman video alt bölümde küçük bir ekran ile konumlanıyordu.

Alt kısıma küçük bir kare bölme olarak inen videoyu kapatmak için sola doğru kaydırma işlemi yapılıyordu. Fakat yenilenecek olan Android YouTube uygulamasının o kısmındaki tasarım değiştiriliyor ve alt bölüme bir çubuk halinde olacak olan video için duraklatma ve kapatma seçenekleri gözükecek. Bu sayede YouTube üzerinde gezinti yaparken, aşağı kısımda açık olan videoyu duraklatma ve kapatma gibi seçenekler daha basit bir hal alacak. Bu arayüz noktasındaki değişiklik haricinde video oynatma bölümünde de bazı ufak noktalarda yenilenme mevcut.

Video izleme esnasında videoyu ileri ve geri sararken artık istenilen bir sahnenin zamanını açmak yeni tasarım ile kolaylaşacak. Video oynama çubuğunu parmağınız ile kaydırdığınızda o süreye ait bir ön izleme ekranı küçük bir kare şeklinde gösterilecek. Ayrıca üst bölümde yer alan sekmeler alt kısıma konumlandırılıyor ve video yükleme butonu arama çubuğunun sol kısmına konumlandırılmış durumda. Bu yeni özelliklerin Android uygulamasına gelmesiyle beraber iOS uygulamasıyla aynı özelliklere sahip olmuş olacak.

Bu yeni tasarımın yakın zamanda verilecek olan güncellemeyle beraber tüm Android kullanıcılarına ulaşması bekleniyor.





PAYLAŞ