Yeni Sony Xperia L1 Modeli Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Yeni Sony Xperia L1 Modeli Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-21 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler marka Sony, akıllı telefonlarını tanıtmaya devam ediyor. Hız kesmeden her segmente uygun cihazlarını çıkartmaya devam eden Sony, son olarak Xperia L1 isimli yeni bir cihazı tanıttı. Xperia L1 ile alakalı sızındı ve söylentiler bir süredir devam etmekteydi. Ve en nihayetinde tüm bu sızıntıların sonrasında akıllı telefon resmi olarak tanıtıldı ve tüm özellikleri ortaya çıktı. Cihazın teknik detaylarına bakarsak daha çok orta ve üst segment arası bir noktada bulunuyor diyebiliriz. Söz konusu bu cihazda HD 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor.

Sony'in klasik tasarım cizgisine sahip Xperia L1 modeli akıllara 2013 yılında çıkan Xperia L modeli cihazı akıllara getiriyor. Ancak yeni Xperia L1 modeli gerek tasarım gerekse görsel anlamdan daha ince ve şık bir görünüme sahip. Xperia L1 modelinin teknik detaylarına gelirsek ekranda 720P 5.5 inç'lik bir panel kullanılıyor ve cihazda otomatik odaklama özellikli 13 megapiksellik bir ana kamera bulunuyor. Bu kameranın yanında ise LED flaş eşlik ediyor. Ön yüzeyde ise 5 megapiksellik bir kamera çözünürlüğü bulunuyor.

Güç tarafında ise Sony'nin 64-bit destekli dört çekirdeğe sahip MediaTek işlemcisinin kullanıldığı belirtiliyor. Bu işlemci 1.45 GHz hızda çalışıyor ve 2 GB RAM belleği bu işlemciye eşlik ediyor. 16 GB dahili depolamaya sahip model microSD kart desteği sayesinde 256 GB'ada kadar hafızası genişletilebiliyor. Bu donanım özelliklerine ek olarak telefonda 2620 mAh pil kapasitesi kullanılıyor. Yeni Xperia L1 modeli Android Nougat işletim sisteminin özel bir versiyonu ile kutu içerisinden çıkıyor. Kullanıcının sık kullandığı şeyleri algılayacak ve farklı ayarlara otomatik olarak geçiş yapabilecek. Parlaklık, zil sei yüksekliği ve bildirim ayarları gibi durumlar konuma bağlı olarak otomatik bir şekilde değişebilecek.

Önümüzdeki ay sonunda çıkacak olan Xperia L1 modeli ilk olarak Kuzey Amerika, Latin Amerika, Orta doğru ve Afrika pazarlarında satışa çıkacak. Pembe, siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olacak olan bu cihazın fiyatı hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

 





PAYLAŞ