Yeni HP Spectre X2 Surface Pro'ya Rakip Olacak - Haberler - indir.com

Yeni HP Spectre X2 Surface Pro'ya Rakip Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-25 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son zamanlarda Microsoft tarafından tanıtılan dizüstü bilgisayar serilerinden sonra HP'de dizüstü bilgisayar ailesine yeni üyelerini katmaya devam ediyor. Şirket son olarak iki yeni dizüstü bilgisayar modelini tanıttı. Microsoft cephesinden gelen Surface serisi ile rekabete girmesi beklenen model yenilenmiş HP Elite x2 adına sahip olacak ve sahip olduğu donanım özellikleri ile Surface Pro modeli ile rekabete girebilecek. Diğer model HP Envy 13 ise MacBook Air ve Surface Laptop modellerinin piyasadaki kullanıcılar tarafından tercih edilebileceği bir alternatif modeli olacak. Spectre x2 modeli çıkartılabilir klavyesi ile dikkat çekerken cihaz yüksek performans sunabilecek Core i serisi işlemcisi kullanacak.

Yenilenmiş olan Spectre x2 modeli internet gezintisi haricinde daha fazla işler sunabilecek. Bu noktada fansız tasarım ve performans artışı ile cihaz sıcaklığı kontrol altına alınabilecek ve akabinde pil ömrüde uzun gitmiş olacak. İlk modelde 10 saatlik pil ömrü sunan şirket, yeni Spectre x2 ile 8 saate inmiş durumda. Ekran çerçevelerinin incelmiş olduğu yeni model görsel anlamda daha şık bir görünüme sahip diyebiliriz. Yenilenmiş olan Spectre x2 modelinde 12 inçlik bir ekran büyüklüğü tercih edilirken çözünürlük ise 3000 x 2000 olarak belirlenmiş durumda. Dahili depoflama alanı ise 128 GB SSD'den 360 GB SSD'ye yükseltilmiş durumda.

İki adet USB-C girişi barındıran yeni Spectre x2 modeli önümüzdeki ay ile beraber 1599 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa çıkacak. HP Envy 13 modeli ise 13.3 inç 1080P ekran, 8 GB RAM, 128 GB SSD, 14 saat pil ömrü, iki adet USB-C gibi özellikler sunacak ve fiyatının ise 899 dolardan başlayan rakamlar ile önümüzdeki aylarda satışa çıkması bekleniyor. HP'nin dizüstü bilgisayar serilerine eklediği bu yeni modeller bakalım piyasada ne gibi başarılara imza atacak göreceğiz.

 





PAYLAŞ