Whatsapp'tan yeni medya görünürlüğü özelliği - Haberler - indir.com

Whatsapp'tan yeni medya görünürlüğü özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-24 18:11:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, her geçen gün kullanıcılarının karşısına yeni bir özelliğini duyurarak çıkmaya devam ediyor. Facebook'ta yaşanan veri ihlali davası nedeniyle, whatsapp kullanıcıları uygulamanın Facebook'a bağlı olması nedeniyle tedirgin olmuştu. Whatsapp bunun üzerine bir açıklama yapmış ve böyle bir şeyin olmadığı konusunda kullanıcılarını ikna etmeye çalışmıştı. Bununla birlikte de kullanıcılarının gizliliği adına sürekli olarak güncellemeler yapmaya devam ediyor. Son olarak dünyanın en çok kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp için, bir yeni özelliğin daha yayınlandığı duyuruldu. Medya görünürlüğü adlı bu yeni özellik sayesinde, kullanıcılar Whatsapp'tan yaptığı fotoğraf ve video paylaşımlarını, galeriden gizleme imkanına sahip olacak.

Medya görünürlüğü özelliği kullanıcılara sunuldu

Whatsapp, kısa bir süre önce Android beta uygulamasına Google Play Beta Programı aracılığıyla bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile uygulama 2.18.159 sürümüne yükseltildi. Sürüm, whatsapp platformuna kullanıcıların hoşuna gidecek bir değişiklik getirdi. Günümüzde insanlar birbirlerine fotoğraf ve video yollama işlemini Whatsapp üzerinden yapıyor ve whatsapp üzerinden gün içerisinde birçok kez fotoğraf ve video alıyoruz. Gelen yeni özellik medya görünürlüğü sayesinde, kullanıcılar aldıkları bu medyaları, isterlerse galeride görüntülemeyebilecekler. Özellik şu an tüm Whatsapp Beta kullanıcılarına sunulmuş durumda. Medya görünürlüğü özelliğini Ayarlar'dan Veri ve Depolama Kullanımı'na girerek aktif ya da pasif duruma getirebilirsiniz. Eğer özelliği görüntüleyemiyorsanız, Play Store'dan Whatsapp uygulamanızı güncellemeniz gerek.

Yeni 2.18.159 sürümüyle bir özellik daha Whatsapp'taki yerini aldı. Whatsapp'ın Android uygulamasına iOS'ta yer alan iki yeni kısa yol eklendi. Bundan sonra, Whatsapp'ta sohbet kısmındaki sağ altta yer alan butona bastığınızda ve yeni kişiyi tıkladığınızda, yeni birini Whatsapp'a ekleyebileceksiniz. Yeni grup seçeneğiyle de yeni bir grup oluşturulabilecek.





PAYLAŞ