WhatsApp Kurucusu İstifasını Açıkladı - Haberler - indir.com

WhatsApp Kurucusu İstifasını Açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-01 23:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

WhatsApp kurucusu ve şirket CEO'su olan Jan Koum'dan şok bir karar geldi ve Koum, görevinden istifa ettiğini yayınladı. Son dönemde yaşanan Facebook veri skandalları sonrasında resmi olarak bir istifa haberi WhatsApp cephesinden geldi. Koum konu hakkında 'Artık önüme bakma zamanı' Teknolojinin biraz uzağında kalabileceğim, bana keyif veren başka şeylerle ilgilenmek istiyorum. Son derece nadir hava soğutmalı Porsche modellerini toplamak, arabalarım üzerinde çalışmak ve en nihayetinde frizbi oynamak istiyorum.' Sözlerini dile getirdi.

Yaşanan sorunları resmi olarak açıklamayan Koum'un bu istifa kararının veri sıkıntılarından ötürü olduğu düşünülüyor. Öyle ki Washington Post kaynaklı makaleye göre işin iç tarafında veri skandallarından ötürü olabileceği dile getiriliyor. Özellikle Facebook kullanıcılarının yaşamış olduğu mahremiyet noktasında ciddi şekilde şirketle ters düştüğü biliniyor. 2014 senesinde diğer kurucu ortağı olan Brian acton ile şirketlerini Facebook cephesine tam 19 milyar dolara satmıştı.

Bu satış işlemi sonrasında ise ortaklardan olan Koum, Facebook kapsamında çalışmaya devam etmişti. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg tarafından ise 'Jan: Seninle yakın bir şekilde çalışmayı çok özleyeceğim. Dünyayı birbirine bağlamak noktasında ettiğin yardımlar için çok teşekkür ederim.' Sözleri dile getirildi.





PAYLAŞ