WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Özelliği Herkese Açıldı - Haberler - indir.com

WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Özelliği Herkese Açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-14 14:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Popüler anlık mesajlaşma servisi olan WhatsApp tam bir milyarı aşkın kullanıcısına vereceği yeni iki adımlı doğrulama sisteminin dağıtımına başlıyor. Bir süredir Beta kullanıcılarının test ettiği ve Beta sürümünde bulunan bu yeni servis nihayet Beta'dan çıkarak tam anlamında dağıtılmayı bekliyor. İki adımlı doğrulama sistemi sayesinde daha güvenli bir sohbet alanı olacak olan bu yeni özelliği dileyen kullanıcı kullanacak. Varolan güvenlik özellikleri ve iyileştirmelerine bir yenisi eklenerek WhatsApp'ın daha güvenli bir uygulama olmasına neden olacak.

WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Özelliği Etkinleştirme

WhatsApp üzerinden bu yeni gelen iki adımlı doğrulama özelliğinin nasıl aktif edileceğini anlatacağız. İlk olarak kullanıcı Ayarlar > Hesap > İki Adımlı Doğrulama ve Etkinleştir yollarını izlemesi gerekmektedir. Bu yol ile etkinleştirilen yeni özellikten sonra kullanıcılar telefon numarasını WhatsApp'a kayıt ederken altı haneli parolayı girmesi gerekmektedir. Yani aynı SIM kart numaranız ile farklı bir cihazda WhatsApp kuracağınız zaman bu kurma esnasında eğer iki adımlı doğrulama aktif ise sizlerden bu parolanın girilmesi istenecektir.

WhatsApp'a gelen bu yeni iki adımlı doğrulama sistemi Google yada Facebook'a benzer mobile gönderilen koddan tamamen farklı bir sistem ile çalışıyor. WhatsApp parolanızı unutmamanız gerekli yada yedekleme için bir gmail adresinize ihtiyacınız olacaktır. İki adımlı doğrulama parolanızı unuttuğunuz zaman bu iki adımlı sistemi kapatabilirsiniz. Diğer yandan parolaya gerek duymadan bu iki adımlı sistemi kapatmanızın mümkün olduğunu belirtelim.

Ayrıca henüz denenmemiş olsada WhatsApp bu parolayı sizlere her bir haftaya bir sorarak unutmamanızı sağlayacak. Her girişte sorması rahatsız edecek olsa ki bu durumu her hafta yaparak hem unutmamayı hemde sıkmamayı hedefliyor.





PAYLAŞ