WhatsApp, hangi cihazları artık desteklemeyecek? - Haberler - indir.com

WhatsApp, hangi cihazları artık desteklemeyecek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-13 15:28:38
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Anlık mesajlaşma denilince akla gelen ilk programlardan birisi olan WhatsApp kullanıcıları çok üzecek olan bir kararı açıkladı. İşte tüm detaylar.

Eski bir Android sürümüne sahip bir telefon ya da güncelliğini yitirmiş işletim sistemlerini kullanan telefonunuz varsa, WhatsApp uygulamasını artık kullanamayacaksınız. Dünyada neredeyse her üç insandan ikisi WhatsApp kullanıyor. Günlük hayatımızın gereksinimi haline gelen WhatsApp, eski cihazlardaki desteğini çekeceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde The Mirror'da kullanıcıların kafasını karıştıran bir haber yayınlandı. Bu habere göre Whatsapp artık eski telefonlarda kullanılamayacak ve bu 2017'den sonra başlayacak bir uygulama olacaktı. Derken bununla ilgili bir açıklama Whatsapp ile ilgili yetkili bir kişinin yazdığı blog yazısı sayesinde geldi. Açıklama şu yöndeydi :

'Bu mobil cihazlar hikayemizin önemli bir parçası olsa da gelecekte uygulamanızın özelliklerini genişletmek için ihtiyaç duyduğumuz yetenekleri sunmuyorlar.'

Şirketin aldığı karara göre artık WhatsApp, ünlü işletim sistemleri Android ve iOS'in eski sürümleri ve belli başlı platformları desteklemeyecek. iOS 6, Windows Phone 7, Android 2.1 ve 2.2 yüklü cihazınız varsa, artık WhatsApp hizmetinden yararlanamayacaksınız.

Eski cihazların fişi çekiliyor!

Şirket 2017 Yılında Farklı Bir Strateji Uygulayacak. WhatsApp'ın böyle bir uygulamaya gitmesinin en büyük nedeni ise, kullanıcılara sunduğu yeni özelliklerin eski nesil işletim sistemlerinde sağlıklı bir biçimde çalışamayacağından dolayı böyle bir karar verdiğini belirtti. WhatsApp'ı kullanmak isteyen kullanıcıların telefonlarını kısa zamanda değiştirmeleri gerekiyor.

2016 yılının sonuna kadar eski işletim sistemlerine destek verecek olan WhatsApp, ayrıca 2017 yılının ortalarına kadar BBOS ve BlackBerry 10 cihazlarına hizmet vermeye devam edeceğini de kullanıcılara duyurdu.

Yavaş yavaş eski cihazlarınıza veda etme vakti geldi. Her geçen gün bir hizmetten daha mahrum kalan eski cihaz kullanıcıları, günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen WhatsApp'tan sonra önemli platformlarında bir bir hizmetlerini sonlandırmaya başlayacağını belirtelim.

 

 





PAYLAŞ