Volkswagen Personeli Akıllı Gözlük Kullanıyor - Haberler - indir.com

Volkswagen Personeli Akıllı Gözlük Kullanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-26 10:00:28
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Alman otomotiv markası Volkswagen, son dönemde oldukça yaygınlaşan giyilebilir teknolojiler pazarına giriş yapıyor. Firma, uzun bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü Akıllı Gözlük Teknolojisini kullanmaya başladığını duyurdu.

Emisyon krizi haberleri ile son zamanlarda gündemden düşmeyen Volkswagen, bu kez farklı bir haberle karşımıza geliyor. Firma, Wolfsburg fabrikasında başarılı test denemelerinden sonra lojistik bölümündeki personeli için artırılmış gerçeklik teknolojisini hayata geçirdi.

Volkswagen, doğrudan hangi marka ile çalışacağını açıklamasa da ortaya çıkan fotoğraflardan testlerde kullanılan gözlüğün Google Glass olduğu anlaşılıyor. Personelin ihtiyacı olan tüm bilgileri hızlı bir şekilde gözleri önüne seren 3D artırılmış gerçeklik gözlükleri, insan ve sistemler arasındaki bağı sanal ortama aktararak ihtiyaç duyulan tüm bilgilere anında ulaşılmasına imkan sağlıyor. Böylece personelin hata yapma oranını en aza indirgiyor.

Şu an yaklaşık olarak 30 personelin kullandığı Google Glass, bünyesinde bulunan ufak ekran sayesinde kullanıcıların görüş açısını tamamen kapatmadığı için iş dünyasında oldukça rahat kullanım imkanı sunuyor. 

Akıllı telefonlara oranda çok daha hızlı ve kullanışlı bir yapı sergileyen Akıllı Gözlük, üzerindeki kamera aracılığıyla barkod taramasını hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.





PAYLAŞ