Üniversite Öğrencilerine Özel Sosyal Etkileşim Ağı: Pikampüs - Haberler - indir.com

Üniversite Öğrencilerine Özel Sosyal Etkileşim Ağı: Pikampüs

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-06 09:46:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Sosyal ağlar, günümüzde bakıldığında insanların birbirleriyle etkileşim kurması ve birbirleri hakkında fikir edinmesi adına büyük rol oynuyor. Bu tarz uygulamalara olan ilgi, günden güne bu uygulamaların sayısının da artmasını sağlıyor. İnsanlar arasındaki etkileşimin artmasını sağlayacak olan uygulamalar arasına en son eklenenlerden birisi de Pikampüs oldu. Pikampüs uygulaması, özellikle üniversite öğrencileri arasındaki sosyal etkileşimi arttırma düşüncesiyle ortaya çıkmış bir platform. Android ve iOS platformları için geliştirilen uygulama, üniversite öğrencilerine odaklanıyor ve uygulamaya kayıt olurken de kişide aranan özellik bu oluyor. Bunun için profiller üzerinde bir doğrulama işlemi de gerçekleştiriliyor.

Pikampüs indir - Android

Sayılarla Pikampüs adlı uygulamaya bakıldığında, uygulamada, 6 bin kayıtlı öğrenci profilinin olduğu ve profillerden 450 tanesinin doğrulandığı görülüyor. 65 binin üzerinde profil ziyaretinin gerçekleştiği uygulamada, 6 binden fazla gönderi paylaşımı yapıldı. Pikampüs, günden güne öğrenciler arasındaki popülerliğini arttırıyor ve kayıt sayısında artış oluyor.

Pikampüs indir - iOS

Pikampüs'e nasıl kayıt olunur ve uygulama nasıl kullanılır?

Sosyal ağ, kendisine amaç olarak üniversite öğrencilerinin birbirleriyle iletişim kurmasını ediniyor. Pikampüs'e kayıt olurken, hangi üniversitede okuduğunuz vb. bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Bununla beraber, platform üzerinde güvenli bir ortamın oluşması adına, hesap doğrulama işlemi yapılıyor. Uygulamanın diğer uygulamalardan farklı birçok özelliği bulunuyor. Fakat ana sayfada kullanıcıların paylaştığı metinler, fotoğraflar ve videoların görülmesi açısından benzerlik gösterdiği sosyal ağlar da bulunuyor. Uygulama üzerinde, Piforum adlı bölümde gündem, kampüs gibi konu başlıkları da bulunuyor. Bu başlıklar üzerinden, öğrenciler görüşlerini dile getirerek bir tartışma ortamını da yaratabiliyorlar. Öğrencilerin okudukları okullarla alakalı da bilgilerin elde edilebildiği Pikampüs'te, günlük hayatla ilgili kişisel paylaşımlar da yapılıyor.

Kullanıcılar, mesaj yoluyla diğer kullanıcılarla iletişime geçerek, yeni arkadaşlıklar edinebiliyor. Bu yolla öğrenciler, kendi okullarının yanı sıra farklı okullardan insanlarla da tanışabiliyorlar. Uygulamada dikkat çeken bir diğer şey Picoin. Pikampüs, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi ve uygulama içerisine ot paylaşan öğrenciler, Picoin adlı sanal parayı kazanma şansına sahip oluyor. Picoin, istendiği takdirde uygulama içi satın almada istenirse de paraya dönüştürülüyor. Böylece öğrenciler bir kazanç sağlamış oluyor.





PAYLAŞ