Ücretli Facebook geliyor mu? - Haberler - indir.com

Ücretli Facebook geliyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-20 10:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan Cambridge Analytica skandalı,  Facebook'un başını ciddi anlamda derde soktu. Uzun bir süredir verilerin sızdırılmasına ilişkin ortaya çıkan tepkilerle uğraşan Mark Zuckerberg, kısa bir süre önce yargılandı. İlk etapta kullanıcılardan tepki alan Facebook, sonrasında ünlü isimlerden de tepki aldı ve konu yargıya kadar taşındı. Hisse değerlerinde de düşüş olan Facebook'u yeniden kurtarmak isteyen Mark Zuckerberg, bir takım güncellemeler getirme ve yeni yaptırımlar uygulamak için çalışmalar yürütüyor. Bunlardan bir tanesi, Facebook'un reklamsız bir şekilde ücretli olarak sunulması. İsteyen kullanıcılar, platformu belli bir para karşılığında reklam görmeden kullanabilecek. Böylece hesabı tehdit eden herhangi bir üçüncü parti uygulama ile karşılaşılmayacak.

Mark Zuckerberg, ücretli Facebook'u doğruladı

Facebook'un ücretli olup olmayacağı konusunda kesin bir şey söylenmese de bu ihtimal bir süredir konuşuluyordu. Söylentiler, Mark Zuckerberg tarafından yapılan paylaşımla birlikte netlik kazandı ve Facebook'un kurucusu ve CEO'su Zuckerberg, ücretli Facebook'u doğruladı. Zuckerberg tarafından yapılan paylaşımın ardından resmiyet kazanan ücretli Facebook konusu, yeni soruları da beraberinde getirdi. Belli bir miktar ödeme yapıldıktan sonra reklamsız olarak kullanılabilecek olan platforma, bunun için ne kadar ödeme yapılması gerektiği, ilk sorulardan biri oldu. Analiz şirketleri bu konu üzerinde yaptıkları araştırmada bir sonuca ulaştılar.

Analiz şirketlerinin araştırmaları sonucunda, Facebook'taki aktif kullanıcı sayısı ve platformların gelirleri göz önünde bulundurulduğunda, bir kişiden elde edilen aylık gelir 7 dolar olarak belirlendi. Buradan yola çıkarak, ücretli Facebook'a geçenlerin, 7 dolar gibi bir miktar ödemesi gerekebileceği söylendi. Başka bir ihtimalle de, ücretli Facebook kullanıcı sayısının daha fazla olması ve reklam verenlerin de bu kitleyi hedeflemek istemesi nedeniyle, ücretin  11 - 14$ arasında belirlenebileceği yönünde. Bu tutar uygulanırsa, ücretli Facebook Türkiye'de 50 TL'ye denk gelecek.





PAYLAŞ