Twitter'da Emoloji Tabanlı Hedefleme - Haberler - indir.com

Twitter'da Emoloji Tabanlı Hedefleme

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-06-24 16:23:01
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama

Türkiye'nin ve Dünya'nın en çok tercih edilen sosyal platformu Twitter yaptığı yeniliklerle kullanıcılarının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Twitter'dan yapılan açıklamalara göre 2014'ten bu yana platform toplamda 110 milyar adet emoloji tweet aldı.

Son hedefin ise emoloji tabanlı olduğunu belirtti. Bilindiği üzere 17 Temmuz Dünya Emoloji günü olarak kabul edilmektedir. Tam da bu tarihte kullanıcılara sunulacak olan bu özellik anlaşıldığından pek de farklı görünmüyor. Twetter'da kullanılan emolojiler ise kullanıcıların tweet atarken duygu ve düşüncelerini ifade ediyor. Bu nedenle Twitter'da emoloji tabanlı hedefleme planlaması yapmaktadır. Siz de bu yenilikten yararlanmak istiyorsanız bu güncellemeyi takip edebilirsiniz.

Emolojiler Twitter'da Kişilerin Kullanım Amacını Yansıtıyor
Emoloji tabanlı hedefleme anlaşıldığı üzere kullanıcıların attığı tweetlerdeki emolojileri kullanıcıların modunun ve düşünme biçiminin yansıması olarak görülmektedir.
Twitter farklı emoloji kategorilerinin insanların tutkularını yansıttığını düşünüyor. Aynı zamanda markalarla kullanıcılarını anlık duyguya sokabiliyor ve bağlantıya geçirebiliyor. Özellikle yiyecek emolojisi kullananlar hedef haline getiriliyor.

Bu duruma örnek verecek olursak İzmir'de pizza emolojisini tweet'leyen bir kullanıcının yakınında olan pizza restoranının radara girmesi kullanıcıların yaptığı hedefleme seçeneğiyle birlikte kolay hale geliyor.
Twitter'a tüm reklam veren kişilere açılan Twitter'ın resmi iş ortaklarından bahsedecek olursak AdParlor, HYFN, Perion, Amobee, SocialCode ve 4C aracılığıyla kampanyalara uyarlanmaktadır.

Emoloji Tabanlı Hedefleme Ne Zaman Kullanılacak?
Emoloji tabanlı hedefleme daha öncede bahsettiğimiz gibi 17 Temmuz Dünya Emoji gününde kullanılmaya başlanacak. Twitter'ın bu alanda yaptığı yenilik ise hem kullanıcıların yüzünü güldürme amaçlı, hem de bu işten maddi olarak kar etme amaçlıdır.
Twitter emoloji tabanlı hedef ise tüm reklam verenlere açılıyor. Twitter resmi iş ortakları sayesinde binlerce hatta milyonlarca kullanıcıya ulaşabiliyor.

Twitter'da Kullanılabilecek Emoloji Çeşitleri Nelerdir?
Twitter'da kullanılabilecek emoloji çeşitleri genel olarak her zaman Facebook, Twitter, Messenger ve benzeri diğer sosyal ağlarda kullanılan emojilerdir. Gülme, ağlama, şaşkınlık, üzgünlük, heyecan gibi ifadelerin yer aldığı emoloji 'de duygu ve düşüncelerinizi özgür bir şekilde yansıtabileceğiniz yüzlerce simge yer almaktadır. Kullanırken istediğiniz emolojiyle kendiniz ifade edebilirsiniz.





PAYLAŞ