Twitter Canlı Yayın Özelliğini Kendi Uygulamasına Getiriyor - Haberler - indir.com

Twitter Canlı Yayın Özelliğini Kendi Uygulamasına Getiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-16 13:34:47
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

En çok kullanılan sosyal medya sitelerinden biri olan Twitter'ın canlı yayın uygulaması olan Periscope ile arasındaki ilişki gittikçe belirsizleşmeye devam ediyor. Bununla beraber Twitter uygulamasına son gelen güncelleme ile artık tweet paylaşım ekranına girdiğinizde direkt olarak canlı yayın başlatabileceksiniz.

Hali hazırda, Tweet oluşturma ekranında zaten canlı yayın başlatmak için buton bulunuyordu. Fakat bu canlı yayına başlatmak için butona bastığımızda, kullanıcıyı cihaz Android ise Google Play Store'a, iOS cihaz ise App Store'a Periscope uygulamasını indirmek için yönlendiriyordu. Bu durumda canlı yayın yapmak için Periscope uygulamasını indirme zorunluluğu söz konusu oluyordu. Artık değişen bu durum ile beraber canlı yayın altyapısı yine Periscope olurken, canlı yayın başlatırken yine aynı adımlar izlenecek.

Facebook canlı yayın özelliğinin hızla büyümesi Twitter'ın karşı cevap olarak bu adımı attığı düşünülüyor. Twitter üzerinden canlı yayın yaparken yine kullanıcılar yorum yaparken bir yandan kalp bırakabilecek. Ancak diğer yandan artık Twitter üzerinden canlı yayın başlatılabilir olması, Periscope uygulamasının indirilebilir zorunluluğunuda ortadan kaldırıyor. Periscope uygulaması ise Periscope yayınlarını arama için en iyi çözüm olduğu Twitter tarafından düşünülüyor.

Twitter yan uygulaması Periscope'dan kopma nedenlerinden biri olarak da canlı yayın ve video içeriklerini ana platformuna taşıyarak, daha önce olduğu gibi tenis turnuvasu, ABD Başkanlık seçimi münazarası gibi içeriklerde kullanıcılara anlık olarak aktarılmıştı. Canlı yayınların kurumsal firmalardan daha çok kullanıcı zenginliğinden dolayı oldukça ilgi görüyor. Facebook Live özelliğine cevap olarak atılan bu adım bakalım Twitter hanesine nasıl yansıyacak göreceğiz.





PAYLAŞ