Telefonunuzu yenilemenizi işaret eden belirtiler - Haberler - indir.com

Telefonunuzu yenilemenizi işaret eden belirtiler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-18 12:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Akıllı telefon piyasasına bakıldığı zaman her geçen gün bir yeni modelin daha piyasaya sürüldüğü görülüyor. Birçok kişinin, henüz bir yıl önce aldığı telefon eski model diye nitelendirilebiliyor ve bu hıza yetişmek güç oluyor. Her yeni model çıktığında cihazınızı değiştirmek yerine, cihazınız değiştirilecek duruma geldiğinde değiştirebilirsiniz. Telefonunuzda, aşağıdaki 5 belirtiyi gördüğünüzde, değiştirme kararı alabilirsiniz;

  1. İşletim sistemi güncellemelerini almayı bıraktığında

Bazen telefonunuz kaldırmayacağından bazen de, markanın eski modelleri için güncelleme cihazınızda yayınlanmamaya başladığı zaman, cihazınızı değiştirmenin vakti gelmiştir. Bununla beraber, eğer cihazınızın işletim sistemi Windows ise iOS ya da Android telefona geçebilirsiniz. Çünkü, Windows telefonlar için yenilik yapmayı bırakmış durumda.

  1. Batarya ömrünüz kısaldığında

Eğer akıllı telefonunuz dahili bataryaya sahipse, bu madde de telefonunuzu değiştirme kararı almanıza neden olabilir. Telefonunuzda bataryaya dair sıkıntı yaşamaya başladıysanız, zamanla bu sıkıntının büyüyeceği göz önünde bulundurularak, cihaz değişikliği yapılabilir.

  1. Ekranınızda meydana gelen problemler olduğunda

Cihazınızın ekranında, sizden bağımsız olarak yanma ya da benzer bir hasar meydana gelirse, garantisi devam eden cihazınızı tamir ettirebilirsiniz. Cihazının garantisi devam etmiyorsa da, akıllı telefonunuzu değiştirmenin zamanı gelmiş demektir.

  1. Cihazınız ilk aldığınızdan daha da yavaşsa

Bir yıl önce aldığınız cihaz için, yıl içerisinde yeni yazılım güncellemeleri gelebilir. Geen güncellemelerin işlemci gücü artınca bazı cihazlar bunu kaldıramayacağı için güncellemeyi almazlar. Bu durum da, akıllı telefonunuzun yavaşlamasına ve işlevselliğini kaybetmesine neden olur. Bu da telefonunuzu değiştirmenize neden olacak etmenlerdendir.





PAYLAŞ