Teknolojik Açıdan Güvenli Tatil İçin İpuçları - Haberler - indir.com

Teknolojik Açıdan Güvenli Tatil İçin İpuçları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Siber suçluların tatil yapmayacaklarını hatırlatan Kaspersky Lab, herkesin teknolojik açıdan güvenli bir tatil geçirmesi için nelere dikkat etmesi gerektiğinin anlatıldığı bir güvenlik kılavuzu yayınladı.

Tatil rezervasyonu yaptırırken ödeme aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiğinden kredi kartı güvenliğine kadar toplam 5 önemli noktaya değinilen güvenlik kılavuzunun detayları şöyle;

Tatil rezervasyonunda ödemeye dikkat edin!

Güvenli bir site üzerinden otel rezervasyonu yaptırırken, sıra ödemeye geldiğinde herhangi bir işlem yapmadan önce cihazınızın ve tüm yazılımlarınızın en yeni güvenlik özellikleriyle tamamen güncellenmiş olduğundan emin olun. Para aktarma hizmeti için kullanacağınız servislerin güvenlik için denetleniyor olması ve dahili bir güvenli para koruma özelliğiyle sağlam bir antivirüs programının sürekli çalışıyor olması gerekiyor. 

Bunun için Kaspersy Lab'ın Safe Money teknolojisi ödeme yapılacak olan web sitesinin güvenli olup olmadığını kontrol edebildiği gibi sahte bir web sitesi tarafından kandırılmadığınızdan emin olmanızı sağlıyor. Ayrıca bu teknoloji web sitesini özel ve korumalı bir modda açıyor.

Cihazlarınız için evde yedek oluşturun

Birçok insan tatile çıkarken yanında bir mobil telefon veya bilgisayar almak isteyecektir. Ancak telefon, tablet ya da dizüstü bilgisayarında değerli verilerini saklayan tatilciler, evde onları bekleyen bir yedekleme oluşturmalıdır. Bu şekilde, eğer makine çalınır, bozulur veya kaybedilirse tüm veriler harici bir sabit diskte güvende olacak.

Tatilde mobil cihazlarını kullanmak isteyen kullanıcılar, bir tür hırsızlık önleme koruması yüklemeli veya en azından cihazlarında bulunan dahili hırsızlık önleme özelliklerini nasıl kullanacaklarını öğrenmeli. Örneğin, Kaspersky Internet Security çoklu cihaz'ın Anti-Theft koruma özelliği telefon kaybedildiği veya çalındığı takdirde kişiler, aramalar, metin mesajları ve günlükler ile ilgili bilgileri saklayabilir ve cihazı engellemeyi, verileri silmeyi, yerini belirlemeyi ve hatta kullanmaya çalışan kişinin fotoğrafını çekmeyi mümkün kılar.

Tatildeyken tüm numaları saklayın

Ailenizle birlikte tatildeyken acil durumlar için birkaç telefon numarası bulundurmak önemli. Söz konusu İnternet bağlantısının olmadığı yerlere veya yurt dışına seyahat etmek olduğunda bu özellikle kritik. Bu nedenle tüm numaralar telefonda, dizüstü bilgisayarda veya bir kağıda not edilerek saklanmalı. Ayrıca yurt dışına seyahat ederken kendi ülkenize nasıl telefon edeceğinizi de öğrenmelisiniz.

Wi-Fi HotSpot noktalarına dikkat

HotSpot noktalarına özellikle dikkat etmek gerekli. Oteller veya kafelerde ücretsiz Wi-Fi kullanırken gizli sızıntılar olabilir. Mümkünse, güvenli bir VPN bağlantısı olmadan HotSpot noktalardan çevrimiçi bankacılık ve alışveriş işlemleri veya diğer hassas işlemleri gerçekleştirmekten kaçının. HotSpot noktalarını kullanmayı planlayanlar için tavsiyemiz ise bir VPN uygulaması veya yazılımı kullanarak güvende kalmalarıdır.

Kredi Kartları için B planınız olsun

Tatile giderken birden fazla kredi kartı veya bankamatik kartı alın ki kartınız çalınır ya da iptal edilirse bir B planınız olsun. Yanınıza büyük miktarda nakit para alacaksanız, otelin kasasına bırakın (yanınızda taşımanız gerekli değilse pasaportunuzu da bırakın).




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ