Swift Playgrounds Uygulamasına Yeni Robot ve Drone Desteği - Haberler - indir.com

Swift Playgrounds Uygulamasına Yeni Robot ve Drone Desteği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-25 13:38:15
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple?ın Swift Playtgrouds isimli bir iPad uygulaması programlamaya odaklı bir eğitim uygulaması olduğundan dolayı, uygulama her aldığı güncelleme ile yeni oyuncak robotlar, drone?lar ve çeşitli müzik aletleri için destekleri arttırmaya devam ediyor. Ekim 2016 tarihi ile App Store?da yayın hayatına başlayan Swift Playgrounds uygulaması kullanıcılara etkileşimli yapboz oyunları ve bulmacaları ile çeşitli programlama yapmaları öğretiyor. Apple tarafından ifade edilene göre bu uygulamayı şuan için bir milyondan fazla çocuk ve yetişkin kullanıcı kullanıyor durumda. 5 Haziran ile beraber WWDC 2017 etkinliği başlıyor ve bu etkinlik kapsamında uygulamaya verilen olan güncellemeyle cihazla gelecek olan destekler şu şekilde :

  • LEGO Mindstorms Education EV3: Kullanıcılara çeşitli binalar, araçlar, makineler veya ilgi çekici buluşlar oluşturma imkanı veriyor.
  • Sphereo SPRK+: Uzaktan kumandayla kontrol edilebilen, robot topu.
  • Parrot Mambo, Airborne, Rolling Spider drone modelleri
  • Ubtech Jimi Robot MeeBot Kit: Çocuklara kontrol edilebilir robotlar oluşturma izni tanıyor.
  • Dash by Wonder Workshop: Okul çocuklarına eğitimde yardımcı olan bir robot.
  • Skoog: Müzik yapımına ve çalışmasına izin veren küp şeklinde bir aygıt.

Yakın zamanda gelen bir güncelleme ile Swift uygulmasına Fransızca ve Japonca dahil beş farklı dil desteği daha gelmişti. Switft Playgrounds uygulaması hakkında duyuru tam bu yıl düzenlenecek olan WWDC etkinliğinin hemen öncesinde ortaya çıktı. WWDC ise ABD?de Kaliforniya eyaletinde  yer alan San Jose şehrinde 5-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirecek. 5 Haziran akşamı ile ülkemiz saatiyle 8?de yayınlanacak olan açılış toplantısı ve WWDC etkinliğinin tüm süreci internet ortamından canlı olarak izlenebilecek.

Sizlere WWDC kapsamında tanıtılan ürünleri aktarmaya devam edeceğiz.





PAYLAŞ