Swatch Akıllı Saat İşletim Sistemi Geliştiriyor - Haberler - indir.com

Swatch Akıllı Saat İşletim Sistemi Geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-20 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Piyasada akıllı saatlerin kullanımlarının artması ile beraber saatleri ile ünlü markalarda akıllı saat üretimine doğru yöneliyorlar. Ancak bu noktada işletim sistemi olarak daha çok Google gibi geliştiricilerin sistemlerini tercih ediyorlar. Ancak saat üreticilerinden olan Swatch Group, Google'ın akıllı saatler için geliştirdiği Android Wear işletim sistemi yerine kendi akıllı saat işletim sistemini geliştirmeye karar verdi. Bu noktada Wear sistemine rakip olarak gösterilen bu sistem için şirket CEO'su Nick Heyek, Bloomberg'e yaptığı röportaj ile giyilebilir teknolojiye sahip ürünlerin son kullanıcı ürünü olarak potansiyelinin oldukça gelişmiş olduğunu belirtti.

Ancak bu kapsamlı ve geniş potansiyelin küçültmeye gitmek ve bağımsız bir işletim sistemine sahip olunması gerektiğini belirtti. Henüz adlandırılmayan bu işletim sistemi az miktarda pil gücüne ihtiyaç duyacak ve piyasada bulunan akıllı saatlerin pil sorununa çözüm olması beklenmekte. Öyle ki akıllı saatlerdeki tek eksik nokta yetersiz kalan pil seviyeleri olarak gözüküyor. Diğer yandan bu işletim sistemi ile beraber veri koruması oldukça iyi bir şekilde yapılacak ve 2018 yılı sonlarında çıkması beklenen Tissot markalı akıllı saat ise bu işletim sistemi ve yazılım ile piyasaya sürülen ilk cihaz olacak.

Şirket 'küçük düşün' durumunu benimsediği için akıllı saatleri için geliştiricekleri işletim sistemide daha küçük şirketlere ve girişimcilere lisanslanabilecek. Ayrıca şirketin henüz geliştirilme aşamasında olan bu işletim sisteminin detayları için yüz ve üzerinde talep alınmış. Müşterilerin taleplerine göre sistemde aksiyon bildirimleri, üçüncü taraf uygulamalar ve bağımsız olarak giyilebilir ürün için işletim sistemi geliştirmek kolay olmayacak.

Ancak bildirimleri sade bir arayüz ile gösteren ve tek bir dolum şarj ile günlerce çalışmasını sağlayan bir işletim sistemli akıllı saat isteyen kullanıcılar için oldukça uygun diyebiliriz. Swatch kapsamında Tissot ve Omega gibi çeşitli lüks markalarda bulunuyor. Bakalım bu yeni akıllı saat işletim sistemi hangi saat markaları tarafından kullanılacak ve ne derece beğenilecek göreceğiz.





PAYLAŞ