Sony Xperia Z5 Android Nougat Güncellemesi - Haberler - indir.com

Sony Xperia Z5 Android Nougat Güncellemesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-27 16:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Sony'in amiral gemisi sınıfında bulunan Xperia Z5 serisi akıllı telefonu Android Nougat güncellemesini almaya başladı. Sony Mobile bir süre önce hazırlayıp hazır hale getirdiği Android Nougat güncellemesinin sertifikası kısa bir sürenin ardından cihazlara dağıtılmaya başlanıyor. Firmware 32.3.A.0.372 numarasına sahip bu güncelleme Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium modelleri için verilmeye başlandı. Bu güncellemenin yakın zamanda diğer cihazlar olan Xperia Z5 Compact, Xperia Z4 tablet ve Xperia Z3+ modeline gelmesi bekleniyor.

Sony Xperia Z5 Android Nougat Güncellemesi

Yeni firmware güncelleme dosyası ile yükselecek olan işletim sistemine birçok yeni özellikler geliyor. Telefon üzerinde aynı anda iki uygulamayı kullanmaya olanak sağlayan çoklu ekran özelliğide gelen özellikler arasında. Üretkenliği arttırarak kullanım deneyi kazandıracak olan bu çift ekran özelliği bir yandan müzik dinlerken diğer yandan sosyal medya gezintisine izin verecek. Android Nougat ile gelecek olan bir diğer iyileştirme ile Sony Xperia serisinde artık daha uzun süre giden bir pil ömrü olacak.

Pil ömrünün iyileştirilmesi haricinde normal mesaj uygulamasında tek dokunma ile ses yada video gönderimide gelen güncelleme ile sağlanacak. Yeni gelen zamanlama butonu selfie fotoğraf çekimlerini daha pratik bir hale sokmaya hazırlanıyor. İleri seviyede özelleştirilebilecek olan Sony ana ekranı, Google Now entegresi ile çeşitli özelliklerede kavuşuyor.

Eylül 2015 tarihinde piyasaya giren Xperia Z5 5.2 inç 1080p ekranı ve Snapdragon 810 işlemcisine sahip. 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolamalı bu telefon IP68 sertifikası ile beraber su geçirmez olduğunu hatırlatalım. 23 megapiksel ana 5 megapiksel de ön kamerası bulunan bu model Android 5.1.1 ile çıkmış ve 2900 mAh pile sahipti. Bakalım yeni Nougat güncellemesi ile cihazda ne gibi değişiklikler gözlenecek göreceğiz.





PAYLAŞ