Snapchat bundan sonra uygulama içi reklamlarını efekt olarak kullanacak - Haberler - indir.com

Snapchat bundan sonra uygulama içi reklamlarını efekt olarak kullanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-19 14:35:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Sürekli olarak güncellediği ve geliştirdiği artırılmış gerçeklik filtrelini bir reklam aracı olarak kullanacak olan Snapchat, Geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan ve kullanıcıların kendi filtrelerini taşıyabilecekleri Lens Studio ile oldukça dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Şu anda ise bu özelliğin asıl geliş amacı gün yüzüne çıktı diyebilirim. Uygulamalarının veya ürünlerinin tanıtımını eğlenceli bir şekilde yapmak isteyenler, Lens Studio üzerinden bir filtre tasarlayarak ürünlerini indirme linkleri ile birlikte Snapchat üzerinden reklamını yaparak pazarlayabilecekler. Sadece uygulama alanında kullanılmayan özellik aynı zamanda film tanıtımı içinde kullanılabilecek. Geçtiğimiz gün Snapchat'in gerçekleştirdiği Lens Studio tanıtım etkinliğinde konuşmalar gerçekleşti.

 Uygulamanın ilk örnekleri Candy Crush'ın, uygulama indirme linki ile birlikte eklediği filtre ve I Feel Pretty adlı yeni vizyona girecek olan filmin tanıtım filtresi oldu. Uygulamanın aynı zamanda Snapchat'in kullanım oranlarını ciddi anlamda artırması bekleniyor. Sizde iyi biliyorsunuz ki Instagram'ın anlık hikaye paylaşma özelliği geliştirmesi ile birlikte Snapcaht'in eski popülerliğini yitirmesine neden oldu. Bakalım bu yeni özellik eski ihtişamlı günlerine geri döndürecek mi?

Snapcaht'in kendi yayınladığı verilere göre Lens uygulaması ve filtreler bir günde 70 milyon kullanıcı tarafından kullanılıyor. Bu özelliğini ise şirket uygulamanın bu yönünü en önemli atırım kaynağı olarak görüyor. Son günlerde kısa aralıklar ile yenilikler sunan Snapchat, mobil uygulama ve sosyal medya mecralarında kendinin yerini sabitlemek istiyor. Bunun için ise elinden geleni yapıyor.





PAYLAŞ