Siri ve Google Assistant'ın Kapsamlı Karşılaştırması - Haberler - indir.com

Siri ve Google Assistant'ın Kapsamlı Karşılaştırması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-02 01:56:15
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Google tanıttığı yeni telefonu Pixel'le beraber, Andorid 7.1'i de tanıtmış oldu. Bu tanıtımla beraber, akıllı telefonlar arasında en gelişmiş dijital asistan olan Siri'ye Google Assistant rakip olmuş oldu.

Geçtiğimiz haftalar içerisinde Googel tarafından yapılan etkinlikte, Pixel'in tanıtımı oldukça ses getirdi. Tanıtılan yeni akıllı telefon Pixel, aynı zamanda Android Nougat 7.1'inde tanıtılmasını sağladı. Bu tanıtımın ardından Android Nougat 7.1'le beraber akıllı telefonlara gelecek olan Googe Assistant'ta gündemdeki yerini aldı. Google Assistant çıkana kadar, dünyadaki en gelişmiş dijital asistan sadece Siri olarak biliniyordu. Şimdi yeni çıkacak olan Google Assistant, Siri'ye rakip olmaya hazırlanıyor. İkisi arasındaki farklar ise bir video ile karşılaştırıldı.

Google'ın geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlik sayesinde teknoloji dünyasında hareketlenmeler oldu. Etkinlikte tanıtılan Pixel, kendisiyle beraber Google tarafından getirilen iki yeni özelliğin daha tanıtılmasını sağladı. Bunlardan birisi yeni Android güncellemesi ile telefonlarınıza gelecek olan Android Nougat 7.1, diğeri de herkesin merakla beklediği Siri'nin rakibi olmaya hazırlanan Google Assistant oldu. Google Assistant çıkana kadar, Siri dünyanın en gelişmiş dijital asistanı olarak kabul ediliyordu. Fakat Google Assistant'ın tanıtımın ardından bu unvanın değişeceği söyleniyor. Kullanıcıların konuyla alakalı meraklarını gidermek adına, her iki dijital asistanında karşılaştırması yapıldı. Video üzerinden yapılan karşılaştırmada, iPhone 7 Plus ve Pixel XL üzerinde Siri ile Google Assistant özellikleri merak edenlere sunuluyor. Video üzerinden yapılan bazı yorumlarda, her iki dijital asistanında, farklı yollarlada olsa, istenileni yerine getirdiği ve başarılı olduğu söyleniyor. Karşılaştırmanın yapıldığı videoyu izlemek için, aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

 

 





PAYLAŞ