Siber güvenlikte doğru bilinen 5 yanlış - Haberler - indir.com

Siber güvenlikte doğru bilinen 5 yanlış

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-18 12:55:36
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Yaklaşık olarak iki hafta önce ABD'de yaşanan Dos saldırısı dünyanın da paniklemesine yol açtı. Saldırı sonucunda şirketler siber güvenlik dosyalarını yeniden gündemlerine getirerek üst sıralara koydular. KPMG Türkiye Teknolojileri Danışmanlığı Şirket ortağı Tanıl Durkaya, yeni dünyada çok uluslu şirketlerin de küçük ve orta ölçekli kuruluşların siber güvenliği önemli bir endişe kaynağı olarak değerlendirdiklerini söylüyor.  Durkaya, siber riskin doğru yöneltilmesi gerektiğini belirterek dünya üzerinde en çok rastlanan 5 yanlışı sıralıyor:

  1. Yüzde 100 güvenliği sağlamak

Tanınsın ya da tanınmasın büyük ya da küçük her kuruluşun bir gün siber saldırıya maruz kalacağı biliniyor. Toplum içinde siber saldırıya karşı %100 güvenlik önlemleri alınırsa, saldırının olmayacağı yönünde inanış var. Ama %100 güvenliği sağlamak imkânsızdır. Ancak tehdidi anlayarak tedbirler alınabilir.

  1. Yüksek teknolojiye yatırım güveni tesis eder

Toplum içinde siber saldırılardan korunmak için yüksek teknolojiye yatırım yapma mantığı yatar. Halbuki teknoloji hiçbir zaman kendi başına yeterli olmamıştır. İyi bir güvenlik için öncelikle sağlam bir savunma yeteneği geliştirilmelidir.

  1. Bizim silahlarımız bilgisayar korsanlarından daha güçlü olmalı

Siber saldırılara karşı ihtiyacınız olan tek şey silah değildir. Tek ihtiyacınız olan şey akıl ve kalkandır.

  1. Etkili izleme mevzuata uyum için yeterli olacak düşüncesi

Evet izleme kabiliyeti önemlidir, ancak onun kadar önemli olan bir diğer mevzu ise öğrenme kabiliyetidir. Siber güvenlik mevzuata uyumdan son derece etkileniyor. Bu yüzden de şirketler bazı mevzuatlara uyum sağlamak zorunda kalıyorlar. Ama mevzuata uyum da siber güvenlik politikasının hedefinde olmamalıdır. Siber güvenlik saldırılarının nedenini anlayabilmek ve doğru yorumlayabilmek de mevzuata uyum kadar önem arz ediyor.

  1. Siber saldırılardan korunmak için en iyi profesyonelleri işe almak düşüncesi

Siber güvenlik bir ya da bir grubun işi değildir. Bu yüzden de kurumsal bir anlayış ister. Siber güvenlik ağırlıklı olarak alanında uzman profesyonellerden oluşan bir departman sorumluluğunda görülüyor. Ama bu durumu genele yaymalıdır. Yöneticisinden çalışanına kadar herkes bilinçli davranırsa olabilecek siber saldırılara karşı önlemler daha kolay alınabilir.

 
 

 





PAYLAŞ