Shazam nedir? Nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Shazam nedir? Nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-26 01:51:30
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

2000 yılında Londra'da kurulan Shazam uygulaması, son yıllarda oldukça popüler olan uygulamalar arasında. Uygulama, bugüne kadar 1 milyardan fazla indirilmeye ulaştı. Daha önce insanlar bir kafede ya da bir mağazada duyduğu müzik hoşuna gidince, ismini öğrenmek istiyordu ama bu durum genellikle pek mümkün olmuyordu. Bu anlamda kullanıcıların ihtiyaç duyduğu uygulamalardan biri olarak görülen Shazam, artık merak edilen bir şarkının adının ne olduğunu öğrenmeye olanak tanıyor.

Shazam Nasıl Kullanılır?

Shazam uygulamasını telefonunuza ücretsiz indirerek, herhangi bir şekilde üye olmadan yine ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra, duyduğunuz bir şarkının adını öğrenmek istiyorsanız, uygulamayı açın ve karşınıza çıkan, ortasında Shazam sembolü bulunan yuvarlak butona basın. Şarkının adını öğrenmek için yapmanız gereken sadece bu. Daha sonra uygulama, şarkıyı dinlemeye başlar ve sesleri algıladığı andan itibaren, hangi şarkıyı dinlediğinizi, sanatçı ismiyle beraber sizinle paylaşır. Shazam'ın size en doğru sonucu verebilmesi için, sesi net algılaması ve uygulamaya yakın bir alanda başka bir ses duyulmaması gerekir. Bulduğunuz müziklere, daha sonrasında, uygulama içerisindeki My Shazam kısmından erişebilirsiniz.

Shazam, beğendiğiniz şarkıları bulmanızda yardımcı olduğu gibi, Charts kısmından size en son çıkan ve beğenilen şarkıların listesini de sunar. Burada, hangi ülkenin hangi şarkıyı Shazam ile dinlettiğini de görebilirsiniz. Böylece insanlar arasında popüler olan müzikleri de takip etme imkanına sahip olursunuz.





PAYLAŞ