Samsung'un AR Emojisi Neden İyi Çalışmıyor? - Haberler - indir.com

Samsung'un AR Emojisi Neden İyi Çalışmıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-18 11:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung'un Galaxy S9 ailesi ile beraber kullanıcılarına sunduğu AR Emoji özelliğinin Apple'ın Animoji sistemine rakip olması hedefleniyordu. Ancak AR Emoji'nin beklendiği gibi çalışmamasının nedeni olarak bu teknolojisinin sahibi olan Loom.ai tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Yeni amiral gemisi serisi Galaxy S9 ve Galaxy S9+ cihazları kamera yetenekleri ile ön plana çıkan bir model olmuştu. Ancak Apple'ın Animoji uygulamasına cevap olarak getirilen AR Emoji özelliği bir türlü bekleneni veremedi.

Kullanıcıların büyük şikayet konularından birisi olan bu sanal gerçeklik emojilerinin benzememesi can sıkan noktalardan birisi oluyor. Ayrıca çıkan emojilerin yüz ifadelerinin farklı olması eleştirilen alanlardan bir tanesi diyebiliriz. Bu teknolojiyi Loom.ai ile geliştiren Samsung, bu noktada bu gelişimin neden fazla iyi olmadığını açıkladı. Geliştirici şirket tarafından açıklanan yeni bilgiler ile beraber bu sistemin neden sorunlu olduğu ortaya çıkmış oldu.

Bu kapsamda bu teknoloji insan yüzünü haritalandırmak için 7 dakikaya ihtiyaç duyuyor. Ancak hiçbir kullanıcı bu kadar bir süre harcamayacağı için Galaxy S9 cihazları da saniyeler içerisinde avatar oluşturma işini gerçekleştiriyor. Bu avatar ise yeterince kullanıcılara benzememiş oluyor. Ayrıca üç boyutlu emoji için 2D fotoğrafı kullanan sistem bu noktada bir başarısız iş gerçekleştirmiş oluyor.





PAYLAŞ