Samsung'dan Her Tarafı Kavisli Ekranlar Geliyor - Haberler - indir.com

Samsung'dan Her Tarafı Kavisli Ekranlar Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-27 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında özellikle 2017 yılı ile beraber ekran panelleri rol oynuyor diyebiliriz. Kamera teknolojileri ve donanımsal parçaların gelişimlerinin yanı sıra, ekranların yüksek çözünürlük ile gelmesi ve son zamanlarda ekran gövde oranının da bir hayli yükselmesi bunu gösteriyor diyebiliriz. Özellikle bu yılın amiral gemisi modellerinde gördüğümüz çerçevesiz ekran tasarımları bir süre devam edeceğe benziyor. Samsung tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan kavisli ekran teknolojisi en yeni amiral gemisi serisi olan Galaxy S8 ile de devam ediyor. Ancak birkaç yıl sonra teknolojiler gelişmeye devam ettikçe, kavisli ekran teknolojisinde de değişiklikler bekleniyor.

Yeni teknolojiler ile alakalı ortaya çıkan son bilgilere göre teknoloji devi Samsung, kavisli ekrana sahip telefonlar üzerinde yeni bir şey deniyor. Öyle ki şuan her iki yana da kavis verilirken, yeni tasarımlar ile beraber ekranın dört tarafıda kavisli ekrana sahip telefonlar üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. Her tarafı kavisli ekran tasarımı ile beraber ön yüzeyin yüzde 98'lik bir bölümünün ekran olarak olacağı ifade edilmekte. Samsung'un bu yeni teknoloji üzerinde çalışması, gelecekte tamamen çerçevesiz akıllı telefon modellerini görebileceğimiz anlamına da geliyor.

Cihazın her tarafı kavisli olacağından ötürü, üst ve alt taraflarda kavisli olacak ve dolayısıyla o bölümlerde de ekran kullanılacak ve ekran gövde oranı anlamında neredeyse tamamen ekrandan oluşan ön yüzeye sahip akıllı telefonlar görebiliriz. Fakat belirtilene göre bu ekran kaplamasının geliştirilmesinde bazı sorunlar yaşanıyor ve bu sorunlar çözülmeden bu ekranların ortaya çıkmasına zor gözüyle bakılıyor. Galaxy Note 8 modelinde de oldukça ince çerçeveli bir ekran paneli beklensede, çerçevesiz ekranları bu cihazda olmasa dahi önümüzdeki senelerde görebiliriz.

Diğer yandan LG firmasınında tamamen kavise sahip ekran panelleri üzerinde geliştirmeler yaptığı söylentiler arasında. Bakalım yeni nesil telefonlar bizlere neler sunacak göreceğiz.





PAYLAŞ