Samsung ve LG, Şeffaf OLED Ekran Paneli Üretecek! - Haberler - indir.com

Samsung ve LG, Şeffaf OLED Ekran Paneli Üretecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-30 14:30:55
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük OLED panel üreticileri Samsung ve LG yapılan açıklamayla gelecek yıldan itibaren ortak proje kapsamında şeffaf OLED ekran üretimine başlayacaklarını duyurdu.

"Geleceğin ekranı" olarak tanımlanan OLED teknolojisinde yeni bir akım yaratan şeffaf OLED ekranlar yüksek kalitede çözünürlüğe sahip esnek ve aynı zamanda da şeffaf. İlk örneklerini daha önce gördüğümüz şeffaf OLED ekranlar, normal OLED ekranlara oranla daha yüksek parlaklık ve kontrast sunuyor.

Güney Kore'nin güneyindeki Paju şehrinde bulunan bir fabrikada gerçekleşecek olan OLED ekran paneli üretimi TV'ler başta olmak üzere otomobiller ve daha küçük ekranlı akıllı saatlere kadar bir çok cihazda kullanılabilecek.

Bu doğrultuda ilk olarak Samsung, 55 inç büyüklüğünde Ultra HD (4K) çözünürlükteki şeffaf OLED ekranın seri üretimine 2016 yılında başlayacak. Daha sonra da LG, 60 inç Ultra HD çözünürlüklü şeffaf OLED ekranının seri üretimine 2017 yılında geçecek.

Sunduğu yüksek şeffaflık bakımından LCD panellere göre daha yüksek maliyete sahip şeffaf OLED ekranların önümüzdeki iki yıl içerisinde daha düşük üretim maliyetli ile karşımıza çıkması bekleniyor.





PAYLAŞ