Samsung ve Amazon HDR10+ Desteği Verecek - Haberler - indir.com

Samsung ve Amazon HDR10+ Desteği Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-25 18:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji geliştikçe yeni paneller, ses teknolojileri ve görüntü işleyicileri üzerinde çeşitli farklılıklar görüyoruz. Bunlardan biri olan ve Samsung ' Amazon iş birliği ile geliştirilecek olan HDR10+ isimli yüksek dinamik aralığa sahip video için bu standartın kullanılacağının duyurusu gerçekleştirildi. Bu iki firma HDR10 standardının dahan güncel bir versiyonu olacağını belirtiliyor. Yeni HDR10+ ile beraber 'Dinamik Renk Haritalandırması' önemli yeniliklerden birisi olacak. Söz konusu bu Dinamik Renk Haritalandırması ile videoya eklenmiş olan meta verileri farklı sahnelere göre dinamik aralık taşıyor, bu da parlaklık seviyesinin her sahnede aydınlık yada karanlık gibi olmasının ve değişmesinin olanağını sağlıyor.

HDR10'da ise video içeriğini tek bir birim olarak işleniyordu, ancak HDR10+ ile bu durum geliştirilmiş olacak. Diğer bir değişiklik ise bir film karanlık ortamlarda geçiyor ve ara sahneler aydınlık ise, tek bir sahne aydınlığı baz alınarak tüm film aşırı doygun oluyordu, fakat yine HDR10+ yeniliği ile bu durumunda ortadan kalkacağını belirtelim. HDR10+'ın en önemli parçalarından biri olan açık HDR standartı ile kapalı olan Dolby Vision standartı arasındaki fark da kapanmış olacak. İçerik esnasında gerekli olan en yüksek renk seviyeleri ve parlaklık durumlarında hala Dolby yardımı alınacak.

HDR10+ ile beraber piyasada bulunan HDR standartları orijinal HDR10, HLG, Dolby Vision ve Advaced HDR ile beraber toplamda dört farklı versiyon bulunacak. HDR10+ desteğine sahip olmak için yeni bir televizyon da almanıza gerek kalmayacak. Öyle ki yeni standart olan Samsung 2017 UHD TV'ler zaten bu teknolojisi destekler olacak. Bu yıl yayınlanacak olan yazılım güncellemesi ile beraber de 2016 model bazı TV'lerinde yararlanabileceği belirtiliyor. Amazon Video içeriğinin ise bu yıl içerisinde HDR10+ teknolojisini desteklemesi bekleniyor. 2017 yılı ile beraber HDR10+ teknolojisini  daha çok duyar gibi olacağız.





PAYLAŞ