Reklam Engelleyici Yazılımların Geleceği - Haberler - indir.com

Reklam Engelleyici Yazılımların Geleceği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-24 09:17:19
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım

Sosyal Paylaşım ağlarını kullanırken karşımıza çıkan reklamlar rahatsızlık vermektedir. Sosyal ağlarda bu rahatsızlığı bildikleri için kullanıcı memnuniyetini sağlamak amacıyla reklam engelleyici kullanmaktadır. Her sosyal platform kendine göre reklam engelleyici kullanarak reklam sayılarını mümkün olduğunca en aza indirgemeye çalışırlar.

Facebook'un Reklam engelleyici dünyasına dâhil olması

Ünlü sosyal paylaşım platformu Facebook reklam engelleyici kullanımına dâhil olarak bu alandaki rekabeti kızıştırdı. En çok merak edilen sorulardan birisi de reklam engelleyicilerin kullanımının giderek artacağı mı yoksa azalacağı mıdır' Emarketer yaptığı bir araştırmada bu soruya cevap aradı. A

Emarketer Araştırması

Facebook'un gelirlerinin %84'ü mobil cihaz kullanımından gelmektedir. Facebook bu yüzden bu savaşta yer almaktan çekinmemiştir. Adblock Plus ile kapışmaya girmişti. Ancak ikinci çeyrekte 6,2 milyar dolar reklam geliri kazanan Facebook'un kazanan taraf olup olmayacağı bilinmemektedir. İlerleyen yıllarda reklam engelleyici kullananların sayısında ciddi oranda düşüş olacağı bilinmektedir. Araştırma sonuçlarına göre 2017 yılı reklam engelleyiciler için kritik yıl olacaktır. 2014 yılında ABD'de 40 milyon reklam engelleyici kullanan kullanıcı varken bu oranlar 2015 yılında 51,9 milyona yükselmiştir. 2016 yılında ise 69,8 milyon olması beklenen rakamların 2017 yılında 86,6 milyona çıkması beklenmektedir. Ad- Blocker yani internet reklam engelleyici kullanan internet kullanıcı sayısının azalmayacağı ama artış hızında da 2016'dan sonra düşüş olacağı bilinmektedir. 2015 yılında % 30,7 olan satış oranı, 2016 yılında % 34,4'e çıkacak olup 2017'de % 24'lere düşecektir. Artış hızının giderek düşmesi tek başına ele alındığında olumsuz değildir. Genel değerlendirme için tüm internet kullanıcılarına bakmakta fayda vardır.

ABD'de reklam engelleyici kullananlar sayısı

ABD'de reklam engelleyici kullananların toplam internet kullanıcıları arasındaki payı sadece % 15,7 oranındadır. Geçtiğimiz yıllarda bu oran % 20'lere çıkarak 2016 yılında ise % 26,3'e gelmesi beklenmektedir. Ancak 2017 yılında düşüş yaşaması beklenerek % 24'e gerilemesi beklenir. Emarketer bu analiz raporlarına mobil cihazları da dahil etmiştir. Bu yüzden masaüstünde rakamların nasıl değişeceği bilinmemektedir. Mobile geçiş arttığı için kendi uygulamasını kullandıran platformların işi daha da kolaylaşacaktır.

 





PAYLAŞ