PS4 dünya genelindeki satışlarda rekor kırdı - Haberler - indir.com

PS4 dünya genelindeki satışlarda rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-20 11:35:30
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

Bu yıla damgasını vuran isimlerden birisi, oyun dünyasına kattığı yeni oyun konsollarıyla Sony oldu. Sony'nin en iddialı oyun konsollarından biri olan PS 4, satış rakamlarında dünya rekoruna imza attı.

Bu yılın en çok konuşulan isimlerinden birisi, oyun dünyasına kattığı yeni oyun konsollarıyla oyuncuları büyülemeyi başaran Sony oldu. 2016 yılı için Sony değerlendirdiğinde, PS 4 ve PS 4 Pro ile oyun dünyasına bomba gibi düşen bir isim olduğu söylenebilir. Özellikle PS 4 Pro modelindeki iddialı çıkışıyla oyuncularını kendisini büsbütün hayran bırakan Sony, somut olarak da bunun karşılığını alıyor. PS 4 ile ilgili olarak son çıkan habere göre, PS 4'ün dünya genelinde satış rekor kırdığı bilgisi verildi.

Sony, bu yıl çıkardığı oyun konsollarıyla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak Sony tarafından PS 4 oyun konsolunun satış fiyatı paylaşıldı. The Verge'ün Sony'den elde ettiği bilgilere göre, PS 4 dünya genelinde 50 milyon satışa ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında 30 milyon satış rakamına ulaşan PS 4, Mayıs ayında bu rakamı 40 milyona taşıdı. Yılın bitmesine yakın yeniden paylaşılan rakamlarda, oyun konsolunun bir kez daha artış yaşadığı görüldü ve rakam 50 milyon olarak paylaşıldı. Bu artışın nedenine bakıldığında, Sony'nin bu yıl çıkan PS 4 serisinin son oyun konsolları PS 4 Slim ve PS 4 Pro'nun büyük katkısının olduğu söyleniyor.

 





PAYLAŞ